Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokis-vaníliás kifli

Nincs jobb annál, mint a reggelt házi, pihe-puha péksütivel kezdeni! A péksüti nap alkalmából csokis-vaníliás kifliket készítettem, narancslekvárral tökéletes napkezdő!
2017. december 9.

Hozzávalók

8 darabhoz
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • fél zacskó instant élesztő (vagy 1/4 kocka friss a tejben felfuttatva)
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • kb. 0,75 dl tej
  • A töltelékhez:
  • 20 g vaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • A kenéshez:
  • 1 tojás

Elkészítés

A lisztben elkeverjük az élesztőt, a kétféle cukrot, a sót, az elhabart tojást és az olvasztott vajat. Beleteszünk 0,5 dl tejet, gyúrni kezdjük, majd a maradék tejből még annyit öntünk hozzá, amennyit felvesz a tészta. Megdagasztjuk, és letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, 2 egyforma méretű bucira osztjuk (a legegyszerűbb mérleggel lemérni), és 2 vékony körré nyújtjuk.

A vajat megolvasztjuk, a kakaót összekeverjük a kétféle cukorral, a csokit pedig éles késsel minél kisebb forgácsokra vágjuk. Az egyik tésztakört megkenjük a vajjal (körben, kívül 1 cm-nyi peremet üresen hagyunk), majd egyenletesen beszórjuk a kakaós keverékkel és a csokiforgáccsal. Ráillesztjük a másik tésztadarabot, az üresen hagyott szélnél összenyomkodjuk.

A tésztakorongot éles késsel 8 cikkre vágjuk, mintha pizzát szeletelnénk. A háromszögeket szélesebb oldaluktól kezdve szorosan feltekerjük, és a végeket kissé befelé hajtva kifliket formázunk.

A kifliket sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük, még negyed órát kelesztjük, majd lekenjük a felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!