
Csokis ropogós - tej- és tojásmentesen
Hozzávalók
- 20 dkg étcsokoládé
- vagy: 10 dkg prémium margarin, 3 ek. cukor, csipet só és 4 ek. kakaópor
- 10 dkg corn flakes (kukoricapehely)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg kókuszzsír
- ízlés szerint reszelt narancshéj
- 1 mokkáskanál chilipehely
Elkészítés
Vízfürdőben (egy fazék alján vizet melegítünk, erre ráhelyezünk egy edényt ügyelve arra, hogy az alja ne érjen a vízbe) a csokoládét és a kókuszzsírt megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, simára keverjük, és a tűzről levéve beleforgatjuk a corn flakest. Alufóliával bélelt lapra vagy tálcára egy evőkanállal kupacokat pakolunk, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
