Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokis panna cotta

Méghozzá különleges változatban, sütemény formájában
2016. október 8.

Hozzávalók

  • Brownie lap
  • - 75 g búzaliszt
  • - 1 késhegynyi sütőpor
  • - 75 g étcsokoládé
  • - 90 g ír vaj
  • - 130 g cukor
  • - 2 db tojás
  • - 1 csipet só
  • - 1 tk fahéj
  • Panna cotta
  • - 500 g tej
  • - 500 g habtejszín
  • - 3 ek mandula likőr (aroma is megfelel)
  • - 100 g cukor
  • - 10 g zselatinpor (vagy 6 db zselatinlap)
  • - 2 vaníliarúd
  • Étcsokoládé lapok
  • - 90 g étbevonó
  • Csokoládé hab:
  • - 90 g étcsokoládé
  • - 90 ml habtejszín
  • - 3 ek mascarpone
  • - 1 ek porcukor
  • - 1 ek rum

Elkészítés

Brownie lap

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A vajat a csokoládéval vízgőz felett olvasszuk meg, miután felolvadt, adjuk hozzá a cukrot. Egy másik edénybe a lisztet, sütőport, sót, fahéjat keverjük össze. Ha teljesen elolvadt a cukor, akkor vegyük le a gőzről, és szitáljuk bele a lisztes keveréket. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével, és keverjük egyneművé. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe (én 25×40 cm tepsit használtam) öntjük a tésztánkat, és 180 fokon és 10 perc alatt készre sütjük. Ne ijedjünk meg, a sütőből kivéve a tésztánk még nyersnek tűnhet, de hűlés közben elkezd majd megszilárdulni. Ne vegyük ki a formából!

Panna cotta

A tejet és a tejszínt felrakjuk melegedni a cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival. 1-2 percig főzzük, míg a vanília íze ki nem oldódik. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe, kb. 5 percig, majd jól nyomkodjuk ki, melegítsük folyósra (nem szabad túlmelegíteni), majd adjuk hozzá a felforrt tejszínhez, és kavarjuk el benne. Vegyük le a tűzről, és ha már visszahűlt, öntsük rá a brownie-ra. Tegyük hűtőbe 2-3 órára.

Étcsokoládé lapok

Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládénkat, és sütőpapírra kenjük ki kb. 1 mm vékonyra. Először hagyjuk szobahőmérsékleten visszahűlni, majd tegyük be 30 percre a hűtőbe. Végül tetszés szerint vágjuk fel.

Csokoládé hab:

A mascarponet, a rumot és a porcukrot habverővel összekeverjük, az étcsokoládét olvasszuk fel vízgőz felett, a habtejszínt pedig verjük kemény habbá. Óvatosan keverjük bele a mascarponés krémbe a habot. Miután visszahűlt egy kicsit a csokoládé, óvatosan keverjük hozzá azt is a krémhez.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Hornyák Olivér

Hornyák Olivér receptje

Szerkesztőink kedvencei

Körtés, csokoládés rétes

Körtés, csokoládés rétes

Csokoládés, gyümölcsös rétes. Mindenkinek ki kell próbálnia!
Zöld teás piskótatekercs

Zöld teás piskótatekercs

Alap piskótarecept, amelyet, hogy kicsit szaftosabb legyen, vajjal dúsítottam. Természetesen elkészíthetjük zöld tea nélkül is, akkor annyival több rizslisztet adjunk hozzá.
Áfonyás trifle

Áfonyás trifle

D. Tóth Kriszta igazi világkonyhát visz otthon, hiszen angol férjének köszönhetően nagyon sokféle ízvilággal megismerkedhetett. Esténként bármely nemzet konyháját megidézik otthonukban: mexikói, olasz, és indiai fogás is gyakran kerül az asztalukra. A 3 éves GoodFood magazinban egy hamisítatlan angol desszerttel rukkolt elő.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.