Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokis-mogyorós és málnás túrófánk

Egy remek és egészséges alternatívája a fehér lisztből készült változatnak
2016. augusztus 19.

Hozzávalók

12 db-hoz
  • 250 g zsírszegény túró
  • 80 g zabliszt
  • 20 g kókuszliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 100 g eritrit
  • 1 mokkáskanál vanília aroma
  • 50 g cukrozatlan kakaógomb
  • 100 g görög joghurt
  • 50 g málna
  • 20 g földimogyoró

Elkészítés

Őszintén szólva ez a túrófánk messze áll a fehér lisztből készült és olajban sült valódi változattól, viszont egy remek egészséges alternatíva, ami akár egy diétába is könnyedén beilleszthető, és a máznak köszönhetően sokféleképpen variálható.

1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra légkeveréssel.

2. A zsírszegény túrót alaposan összekeverjük a kétféle liszttel, a sütőporral, az eritrittel és a vanília aromával.

3. Az elkészült tésztát szilikon fánk sütőformába kanalazzuk vagy egy sütőpapírral bélelt tepsiben karikákat formázunk belőle.

4. Az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15-20 percig sütjük.

5. Amíg sülnek a fánkok, forró vízgőz felett felolvasztjuk a kakaógombokat, felaprítjuk a földimogyorót és összekeverjük a málnát a görög joghurttal.

6. Ha megsültek a fánkok, óvatosan kifordítjuk őket a szilikonformából, majd ízlés szerint megkenjük csoki öntettel vagy málnás joghurttal és megszórjuk földimogyoróval.

7. Jó étvágyat!

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Gökler Krisztina

Gökler Krisztina receptje

Szerkesztőink kedvencei

Almafánk sós karamella öntettel

Almafánk sós karamella öntettel

Egy csipet só és a jól ismert karamella egészen másik, csodálatos arcát mutatja. Érdemes kipróbálni, abbahagyhatatlan!
Gougères, a gluténmentes sós fánk

Gougères, a gluténmentes sós fánk

Az égetett tésztából nemcsak édes finomságokat – pl. képviselőfánk, profiterol vagy churros –, hanem sós falatokat is süthetünk. Ez a francia fánkocska habkönnyű, és bármilyen sós krémmel tölthető.
Eklerfánk

Eklerfánk

Ilyen könnyű elkészíteni az eklerfánkot! A január-februári fánkszezonban feltétlenül készítsük el!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!