
Csokis-mogyorós és málnás túrófánk
Hozzávalók
12 db-hoz- 250 g zsírszegény túró
- 80 g zabliszt
- 20 g kókuszliszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 100 g eritrit
- 1 mokkáskanál vanília aroma
- 50 g cukrozatlan kakaógomb
- 100 g görög joghurt
- 50 g málna
- 20 g földimogyoró
Elkészítés
Őszintén szólva ez a túrófánk messze áll a fehér lisztből készült és olajban sült valódi változattól, viszont egy remek egészséges alternatíva, ami akár egy diétába is könnyedén beilleszthető, és a máznak köszönhetően sokféleképpen variálható.
1. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra légkeveréssel.
2. A zsírszegény túrót alaposan összekeverjük a kétféle liszttel, a sütőporral, az eritrittel és a vanília aromával.
3. Az elkészült tésztát szilikon fánk sütőformába kanalazzuk vagy egy sütőpapírral bélelt tepsiben karikákat formázunk belőle.
4. Az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15-20 percig sütjük.
5. Amíg sülnek a fánkok, forró vízgőz felett felolvasztjuk a kakaógombokat, felaprítjuk a földimogyorót és összekeverjük a málnát a görög joghurttal.
6. Ha megsültek a fánkok, óvatosan kifordítjuk őket a szilikonformából, majd ízlés szerint megkenjük csoki öntettel vagy málnás joghurttal és megszórjuk földimogyoróval.
7. Jó étvágyat!
