
Csokis-mascarponés brownie
Végy egy finom brownie receptet, aztán süsd is meg. De ne akárhogy! Tegyél a tetejére jó adag vaníliás mascarponét, tökéletes kiegészítői egymásnak.
Hozzávalók
kb. 8-10 szelethez- A tésztához:
- 25 dkg étcsoki
- 25 dkg vaj
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- A mascarponés tetőhöz:
- 40 dkg mascarpone
- 3 tojás
- 5 dkg cukor
- 1 kávéskanál vaníliaaroma (vagy egy vaníliarúd kikapargatott magjai)
- A szóráshoz:
- kakaópor
Elkészítés
Vízgőz felett összeolvasztjuk az összetördelt étcsokit a vajjal. Simára keverjük, majd lehúzzuk a tűzről. Közben a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokis vajat, a lisztet és a kakaóport, jól elkeverjük. A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A mascarponét kikeverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliával. A tésztára öntjük, majd a tepsit 170 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-30 percre (ha kisebb tepsiben sütjük, a sütési idő nőhet), addig, amíg a mascarponés réteg megszilárdul.
A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tetejét megszórjuk kakaóporral.