Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokis-mascarponés brownie

Ezúttal a brownie mascarpone koronát kapott, hogy még ellenállhatatlanabb legyen.
2018. november 14.

Végy egy finom brownie receptet, aztán süsd is meg. De ne akárhogy! Tegyél a tetejére jó adag vaníliás mascarponét, tökéletes kiegészítői egymásnak.

Hozzávalók

kb. 8-10 szelethez
  • A tésztához:
  • 25 dkg étcsoki
  • 25 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • A mascarponés tetőhöz:
  • 40 dkg mascarpone
  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma (vagy egy vaníliarúd kikapargatott magjai)
  • A szóráshoz:
  • kakaópor

Elkészítés

Vízgőz felett összeolvasztjuk az összetördelt étcsokit a vajjal. Simára keverjük, majd lehúzzuk a tűzről. Közben a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokis vajat, a lisztet és a kakaóport, jól elkeverjük. A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

A mascarponét kikeverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliával. A tésztára öntjük, majd a tepsit 170 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-30 percre (ha kisebb tepsiben sütjük, a sütési idő nőhet), addig, amíg a mascarponés réteg megszilárdul.

A süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd a tetejét megszórjuk kakaóporral.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rizs és csirke – lehet izgalmas!

Rizs és csirke – lehet izgalmas!

Friss és aszalt gyümölcsökkel, mandulával, szójaszósszal
Lisztmentes túrós-szilvás pite

Lisztmentes túrós-szilvás pite

Habkönnyű és gluténmentes

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.