
Csokis-céklás palacsinta
Hozzávalók
4 fő- 2 kicsi vákumcsomagolt cékla
- 100g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 50g cukrozatlan kakaópor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 200ml tej
- 100g málna, a szemek kettévágva, és néhány szem a tálaláshoz
- 1 tojás, felverve
- 25g vaj, kockázva
- 300ml habtejszín
- 5 evőkanál gyömbér szirup, és még egy kicsi a tálaláshoz
- gyömbér felkockázva a díszítéshez
Elkészítés
1. A céklát robotgéppel pürésítsük, és tegyük félre.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a kristálycukrot egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a tejet, a tojást és a céklát, és keverjük teljesen simára. Adjuk hozzá a felezett málnaszemeket, és tegyük a hűtőbe legalább 20 percre, vagy a felhasználásig.
3. Kezdjünk el közepes lángon melegíteni egy nagy serpenyőt, majd tegyünk bele egy kis vajat. Ha elolvad és elkezd gyöngyözi, adjunk hozzá néhány evőkanálnyi masszát, és süssük 2-3 percig. Majd fordítsuk meg, és süssük még 1 percig. Ezt egészen addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy. A kész palacsintákat tarsuk melegen a langyos sütőben. Személyenként kb. 4 darabbal számoljunk.
4. A tejszínből verjünk lágy habot, adjunk hozzá gyömbér szirupot, ízlés szerint. Tálaláskor halmozzuk egymásra a palacsintákat, öntsük le gyömbér sziruppal, halmozzunk rá egy adag tejszínhabot, és díszítsük málnával és gyömbérkockákkal.
Forrás: www.theguardian.com