Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokilikőr

Adásban volt: 2014. december 23.
A recepthez tartozó videó
Iható karácsonyi ajándék!
2015. december 23.

Hozzávalók

  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg nádcukor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 dl vodka
  • vaníliarúd vagy vaníliás cukor

Elkészítés

A vizet és a cukrot egy edényben felforraljuk. Ha a cukor felolvadt, hozzáadjuk a kakaóport is. Adhatunk hozzá vaníliát, vagy vaníliás cukrot. Ekkor jön hozzá a csokoládé, majd lassan hozzáöntjük a tejszínt is. Legvégül a vodka kerül bele, de evvel már nem főzzük. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Camparis narancslekvár

Camparis narancslekvár

Igazi különlegesség a Camparival készült, keserű narancslekvár.
Az 5 legfinomabb karácsonyi sütemény

Az 5 legfinomabb karácsonyi sütemény

Alig két héttel Karácsony előtt, kíváncsiak voltunk milyen süteményekkel készültök az ünnepi vendégvárás idejére. Szeretnétek valami újat készíteni, vagy maradtok a bombabiztos recepteknél? Összegyűjtöttük most egy helyre az öt legnépszerűbb vendégváró finomságot.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!