Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokilikőr

Adásban volt: 2014. december 23.
A recepthez tartozó videó
Iható karácsonyi ajándék!
2015. december 23.

Hozzávalók

  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg nádcukor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 dl vodka
  • vaníliarúd vagy vaníliás cukor

Elkészítés

A vizet és a cukrot egy edényben felforraljuk. Ha a cukor felolvadt, hozzáadjuk a kakaóport is. Adhatunk hozzá vaníliát, vagy vaníliás cukrot. Ekkor jön hozzá a csokoládé, majd lassan hozzáöntjük a tejszínt is. Legvégül a vodka kerül bele, de evvel már nem főzzük. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Camparis narancslekvár

Camparis narancslekvár

Igazi különlegesség a Camparival készült, keserű narancslekvár.
Az 5 legfinomabb karácsonyi sütemény

Az 5 legfinomabb karácsonyi sütemény

Alig két héttel Karácsony előtt, kíváncsiak voltunk milyen süteményekkel készültök az ünnepi vendégvárás idejére. Szeretnétek valami újat készíteni, vagy maradtok a bombabiztos recepteknél? Összegyűjtöttük most egy helyre az öt legnépszerűbb vendégváró finomságot.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!