Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokilikőr

Adásban volt: 2014. december 23.
A recepthez tartozó videó
Iható karácsonyi ajándék!
2015. december 23.

Hozzávalók

  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg nádcukor
  • 5 dkg keserű kakaópor
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 dl vodka
  • vaníliarúd vagy vaníliás cukor

Elkészítés

A vizet és a cukrot egy edényben felforraljuk. Ha a cukor felolvadt, hozzáadjuk a kakaóport is. Adhatunk hozzá vaníliát, vagy vaníliás cukrot. Ekkor jön hozzá a csokoládé, majd lassan hozzáöntjük a tejszínt is. Legvégül a vodka kerül bele, de evvel már nem főzzük. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Camparis narancslekvár

Camparis narancslekvár

Igazi különlegesség a Camparival készült, keserű narancslekvár.
Az 5 legfinomabb karácsonyi sütemény

Az 5 legfinomabb karácsonyi sütemény

Alig két héttel Karácsony előtt, kíváncsiak voltunk milyen süteményekkel készültök az ünnepi vendégvárás idejére. Szeretnétek valami újat készíteni, vagy maradtok a bombabiztos recepteknél? Összegyűjtöttük most egy helyre az öt legnépszerűbb vendégváró finomságot.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?