Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokifondant málnával

Adásban volt: 2016. március 11.
A recepthez tartozó videó
Ha még sohasem próbáltuk, nem is hinnénk, hogy ennyire egyszerű a csokifondant elkészítése. Vendégeknek, ünnepi asztalra vagy csak úgy magunknak.
2016. március 11.

Hozzávalók

  • 10+5 dkg vaj
  • 4 kanál kakaópor
  • 10 dkg legalább 60%-os étcsokoládé
  • 2 nagy tojás
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 cl rum
  • 10 dkg átszitált liszt
  • 10 dkg málna
  • 1 dl házi málnaszörp
  • vanilia fagylalt

Elkészítés

Melegítsük a sütőt 160 fokra.
Vajazzunk ki pár szuffléformát lágy vajjal, tegyük a hűtőbe, majd ismételjük meg még egyszer és szórjuk őket meg kakaóporral.
Olvasszuk meg a csokit a vajjal, vízgőz fölött.
Vegyük le a tűzről és keverjük simára.
Elektromos habverővel keverjük ki alaposan a tojást, a sárgáját és a cukrot, amíg kifehéredik és krémes lesz.
Keverjük bele a csokit, a rumot és végül a  lisztet is. Adjunk hozzá egy csipet sót.
Töltsük meg a kivajazott, kikakaóporozott formákat.
160 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
A sütőből kivéve várjunk pár percig, majd egy hegyes késsel vágjuk őket körbe és borítsuk ki tányérra.
A friss málnával, szörppel és fagyival tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csokis ropogós - tej- és tojásmentesen

Csokis ropogós - tej- és tojásmentesen

Negyed óra, és a csoki meg a corn flakes keverékéből mennyei ropogóst varázsolhatunk!
Gyors csokoládéhab

Gyors csokoládéhab

Szenzációs megoldás ha hirtelen bánat törne ránk, vagy váratlan vendégek állítanak be otthonunkba, vagy egyszerűen csak szeretnénk megjutalmazni magunkat.
Sütőben sült csokoládés fánk

Sütőben sült csokoládés fánk

Egy igazán különleges fánk a farsangi időszakra. Nem hagyományos, nem olajos, nem szalagos, és mégis fantasztikusan omlós és finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.