Csokifondant málnával
Adásban volt: 2016. március 11.
A recepthez tartozó videó

Ha még sohasem próbáltuk, nem is hinnénk, hogy ennyire egyszerű a csokifondant elkészítése. Vendégeknek, ünnepi asztalra vagy csak úgy magunknak.
2016. március 11.
Hozzávalók
- 10+5 dkg vaj
- 4 kanál kakaópor
- 10 dkg legalább 60%-os étcsokoládé
- 2 nagy tojás
- 2 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 2 cl rum
- 10 dkg átszitált liszt
- 10 dkg málna
- 1 dl házi málnaszörp
- vanilia fagylalt
Elkészítés
Melegítsük a sütőt 160 fokra.
Vajazzunk ki pár szuffléformát lágy vajjal, tegyük a hűtőbe, majd ismételjük meg még egyszer és szórjuk őket meg kakaóporral.
Olvasszuk meg a csokit a vajjal, vízgőz fölött.
Vegyük le a tűzről és keverjük simára.
Elektromos habverővel keverjük ki alaposan a tojást, a sárgáját és a cukrot, amíg kifehéredik és krémes lesz.
Keverjük bele a csokit, a rumot és végül a lisztet is. Adjunk hozzá egy csipet sót.
Töltsük meg a kivajazott, kikakaóporozott formákat.
160 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük.
A sütőből kivéve várjunk pár percig, majd egy hegyes késsel vágjuk őket körbe és borítsuk ki tányérra.
A friss málnával, szörppel és fagyival tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
