Csőben sült szűzérmék belga sörös sajttal, baconös-paradicsomos ceruzababbal

Hozzávalók
- Sajtos-sörös szűzérmék:
- 60 dkg sertésszűz
- 25 dkg reszelt trappista sajt
- 1 dl világos belga sör
- 2 tojás
- tengeri só
- tarkabors
- magos mustár
- fűszerpaprika
- olívaolaj
- snidling
- petrezselyem
- Paradicsomos ceruzabab:
- 40 dkg ceruzabab
- 12 dkg bacon
- 12 dkg lila hagyma
- 12 dkg koktélparadicsom
- 40 dkg parázskrumpli
- 1 csokor petrezselyem
- borsikafű
Elkészítés
Szűzérmék
A sertésszűzet lehártyázzuk, és 5 centi széles “érmékre” vágjuk, majd tenyérrel ujjnyi vastagra nyomkodjuk. Sózzuk, és megszórjuk frissen összetört színes borssal. A szeleteket egymásra tornyozzuk, ettől mindkét oldaluk sós lesz.
Egy forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, és a szeleteket mindkét oldalukon mindössze 1-1 percig elősütjük, kérgesítjük. Ezután kivesszük a serpenyőből, és félretesszük pihenni. A közben kifolyt pecsenyelevet a későbbiek során felhasználjuk.
A reszelt sajtot összekeverjük a tojásokkal, egy kevés sóval, a pirospaprikával és a magos mustárral. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük a sörrel, közben folyamatosan kevergetve és ellenőrizve, nehogy túl folyós legyen a massza. Nagyobb darabokra vágott snidling és petrezselyem is kerül bele.
Az elősütött hússzeleteket hőálló tálba tesszük, mindegyik tetejére egy-egy kis kupac sörös-sajtos masszát helyezünk, majd 250 fokra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt elkészítjük.
Köret
A burgonyákat meghámozzuk és előfőzzük, nagyobb darabokra vágjuk, majd forró, olívaolajos serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk.
Egy másik serpenyőben a feldarabolt bacon szeleteket és a felkarikázott lila hagymát megpirítjuk.
Erre kerül majd a blansírozott (3-4 percig sós-szódabikarbónás vízben előfőzött majd hirtelen, jeges vízben lehűtött) ceruzabab.
Megszórjuk borsikafűvel, és friss snidlinggel. Hozzáadjuk a pirított burgonyát és a félbevágott koktélparadicsomokat.
Legvégül meglocsoljuk a korábban félretett pecsenyelével és egy korty sörrel. Alaposan összeforgatjuk.
Zöldsalátával tálaljuk.