Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csőben sült szűzérmék belga sörös sajttal, baconös-paradicsomos ceruzababbal

Adásban volt: 2015. május 13.
A recepthez tartozó videó
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető karakteres fogás, amivel meglephetjük a vendégségbe hívott barátokat, a ház urát vagy akár saját magunkat is. Megfogadva Altbacker György, a Danubius Hotel Flamenco séfjének tanácsát, a sörből hagyjunk a vacsora mellé is.
2016. május 2.

Hozzávalók

  • Sajtos-sörös szűzérmék:
  • 60 dkg sertésszűz
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 dl világos belga sör
  • 2 tojás
  • tengeri só
  • tarkabors
  • magos mustár
  • fűszerpaprika
  • olívaolaj
  • snidling
  • petrezselyem
  • Paradicsomos ceruzabab:
  • 40 dkg ceruzabab
  • 12 dkg bacon
  • 12 dkg lila hagyma
  • 12 dkg koktélparadicsom
  • 40 dkg parázskrumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • borsikafű

Elkészítés

Szűzérmék

A sertésszűzet lehártyázzuk, és 5 centi széles “érmékre” vágjuk, majd tenyérrel ujjnyi vastagra nyomkodjuk. Sózzuk, és megszórjuk frissen összetört színes borssal. A szeleteket egymásra tornyozzuk, ettől mindkét oldaluk sós lesz.

Egy forró serpenyőbe olívaolajat öntünk, és a szeleteket mindkét oldalukon mindössze 1-1 percig elősütjük, kérgesítjük. Ezután kivesszük a serpenyőből, és félretesszük pihenni. A közben kifolyt pecsenyelevet a későbbiek során felhasználjuk.

A reszelt sajtot összekeverjük a tojásokkal, egy kevés sóval, a pirospaprikával és a magos mustárral. Alaposan elkeverjük, majd felöntjük a sörrel, közben folyamatosan kevergetve és ellenőrizve, nehogy túl folyós legyen a massza. Nagyobb darabokra vágott snidling és petrezselyem is kerül bele.

Az elősütött hússzeleteket hőálló tálba tesszük, mindegyik tetejére egy-egy kis kupac sörös-sajtos masszát helyezünk, majd 250 fokra előmelegített sütőben 3-4 perc alatt elkészítjük.

Köret

A burgonyákat meghámozzuk és előfőzzük, nagyobb darabokra vágjuk, majd forró, olívaolajos serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk.

Egy másik serpenyőben a feldarabolt bacon szeleteket és a felkarikázott lila hagymát megpirítjuk. 
Erre kerül majd a blansírozott (3-4 percig sós-szódabikarbónás vízben előfőzött majd hirtelen, jeges vízben lehűtött) ceruzabab.
Megszórjuk borsikafűvel, és friss snidlinggel. Hozzáadjuk a pirított burgonyát és a félbevágott koktélparadicsomokat.
Legvégül meglocsoljuk a korábban félretett pecsenyelével és egy korty sörrel. Alaposan összeforgatjuk.

Zöldsalátával tálaljuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egyben sült szűzpecsenye

Egyben sült szűzpecsenye

Egyik oldal, fordít, másik oldal, lefed. Nem kell több fél óránál, és tökéletes lesz a szűzpecsenye.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!