Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csőben sült, morzsás fehérbab

Adásban volt: 2013. augusztus 12.
A recepthez tartozó videó
Egyszerűen nagyszerű! Ha kifogytunk a vegetáriánus egytálételekből, készítsük el a morzsás fehérbabot!
2015. október 18.

Hozzávalók

  • 4 evőkanál olaj
  • 4 vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4 doboz fehérbab konzerv

  • bors
  • 10 dkg kenyérmorzsa (panko)

Elkészítés

Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Felöntjük kb. 1 dl vízzel, és néhány percig főzzük. A babkonzerv levét leöntjük, a babokat lecsepegtetjük, és a hagymás-paprikás pörköltalappal összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Hőálló edénybe öntjük a babot, a tetejét meghintjük egy kis olívaolajjal elkevert kenyérmorzsával, majd kb. 30 percig sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kolbászos fehérbab-leves

Kolbászos fehérbab-leves

Könnyen, egyszerűen elkészíthető leves, újkrumpliból, fehérbabból, ropogós kolbász karikákkal és zsálya levelekkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.