Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csőben sült kolbászos-spenótos tészta

Ez a recept akkor jön jól, ha első pillantásra nincs a hűtőben semmi, amiből főzhetnénk valami finomat. Spenót és kolbász? Egy csomag száraztészta és egy kis rafinéria hozzáadásával remek és kiadós fogás varázsolható belőlük.
2016. március 6.

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg fusilli vagy penne tészta
  • 40 dkg füstölt száraz kolbász felkarikázva
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ liter sűrített paradicsom
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 ek barna cukor
  • 400 g spenót
  • 3 dl zsíros tejszín
  • 1 tojás
  • 30 dkg gouda sajt lereszelve
  • frissen reszelt szerecsendió

  • őrölt fehér bors

Elkészítés

A tésztát kifőzzük. A spenótot egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk és borsozzuk. Amikor a víz felforrt, a spenótot szűrjük le, és nyomkodjuk ki.

A felkarikázott kolbászt zsírjára sütjük. A felesleges zsiradékot leöntjük róla, és beleszórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Egy percig pirítjuk, majd beleöntjük a paradicsomot, az alaplevet, és fűszerezzük. 15 percen át csendesen forraljuk. Közben a sütőt 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük.

A tojást felverjük, és elkeverjük a tejszínnel, 20 deka reszelt gouda sajttal, egy csipet fehér borssal, frissen reszelt szerecsendióval és egy kevés sóval. Ebbe a tejszínes mártásba forgatjuk bele a főtt tésztát.

A kolbászos ragut egy 20×30-as sütőtál alján szétterítjük, erre kerül a spenót, majd a krémes tészta. A maradék sajttal megszórjuk. A 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt szép aranybarnára sül.  

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vendégváró: grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel

Vendégváró: grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel

Aki szereti a kecskesajtot, nincs szüksége különösebb magyarázatra, hogy miért próbálja ki ezt a receptet, de a hezitálók kedvéért egy kis motiváció: a vendégek odáig lesznek érte!
Tavaszi epres muffin

Tavaszi epres muffin

Muffint szinte gyerekjáték sütni, és - mivel szinte bármivel kombinálható -, így könnyen lehet nem csak a kedvünkhöz, hanem az adott évszakhoz is igazodva friss és egészséges alapanyagokból készíteni. Tavasszal például eperrel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!