Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csőben sült kolbászos-spenótos tészta

Ez a recept akkor jön jól, ha első pillantásra nincs a hűtőben semmi, amiből főzhetnénk valami finomat. Spenót és kolbász? Egy csomag száraztészta és egy kis rafinéria hozzáadásával remek és kiadós fogás varázsolható belőlük.
2016. március 6.

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg fusilli vagy penne tészta
  • 40 dkg füstölt száraz kolbász felkarikázva
  • 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ liter sűrített paradicsom
  • 2 dl zöldségalaplé
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 ek barna cukor
  • 400 g spenót
  • 3 dl zsíros tejszín
  • 1 tojás
  • 30 dkg gouda sajt lereszelve
  • frissen reszelt szerecsendió

  • őrölt fehér bors

Elkészítés

A tésztát kifőzzük. A spenótot egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk és borsozzuk. Amikor a víz felforrt, a spenótot szűrjük le, és nyomkodjuk ki.

A felkarikázott kolbászt zsírjára sütjük. A felesleges zsiradékot leöntjük róla, és beleszórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Egy percig pirítjuk, majd beleöntjük a paradicsomot, az alaplevet, és fűszerezzük. 15 percen át csendesen forraljuk. Közben a sütőt 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük.

A tojást felverjük, és elkeverjük a tejszínnel, 20 deka reszelt gouda sajttal, egy csipet fehér borssal, frissen reszelt szerecsendióval és egy kevés sóval. Ebbe a tejszínes mártásba forgatjuk bele a főtt tésztát.

A kolbászos ragut egy 20×30-as sütőtál alján szétterítjük, erre kerül a spenót, majd a krémes tészta. A maradék sajttal megszórjuk. A 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt szép aranybarnára sül.  

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vendégváró: grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel

Vendégváró: grillezett kecskesajt bazsalikomos öntettel

Aki szereti a kecskesajtot, nincs szüksége különösebb magyarázatra, hogy miért próbálja ki ezt a receptet, de a hezitálók kedvéért egy kis motiváció: a vendégek odáig lesznek érte!
Tavaszi epres muffin

Tavaszi epres muffin

Muffint szinte gyerekjáték sütni, és - mivel szinte bármivel kombinálható -, így könnyen lehet nem csak a kedvünkhöz, hanem az adott évszakhoz is igazodva friss és egészséges alapanyagokból készíteni. Tavasszal például eperrel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.