
Csőben sült kolbászos-spenótos tészta
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg fusilli vagy penne tészta
- 40 dkg füstölt száraz kolbász felkarikázva
- 1 fej vöröshagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ liter sűrített paradicsom
- 2 dl zöldségalaplé
- 1 tk oregánó
- 1 tk kakukkfű
- 1 ek barna cukor
- 400 g spenót
- 3 dl zsíros tejszín
- 1 tojás
- 30 dkg gouda sajt lereszelve
- frissen reszelt szerecsendió
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés
A tésztát kifőzzük. A spenótot egy nagyobb edénybe tesszük, felöntjük 2 liter vízzel, sózzuk és borsozzuk. Amikor a víz felforrt, a spenótot szűrjük le, és nyomkodjuk ki.
A felkarikázott kolbászt zsírjára sütjük. A felesleges zsiradékot leöntjük róla, és beleszórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Egy percig pirítjuk, majd beleöntjük a paradicsomot, az alaplevet, és fűszerezzük. 15 percen át csendesen forraljuk. Közben a sütőt 200 fokra (gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük.
A tojást felverjük, és elkeverjük a tejszínnel, 20 deka reszelt gouda sajttal, egy csipet fehér borssal, frissen reszelt szerecsendióval és egy kevés sóval. Ebbe a tejszínes mártásba forgatjuk bele a főtt tésztát.
A kolbászos ragut egy 20×30-as sütőtál alján szétterítjük, erre kerül a spenót, majd a krémes tészta. A maradék sajttal megszórjuk. A 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt szép aranybarnára sül.