Csőben sült karfiol háromféle sajttal

Hozzávalók
- 1 fej karfiol
- 5 dl tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 15 dkg sajt
Elkészítés
A karfiolt félbevágjuk, kiszedjük a torzsáját és rózsáira szedjük, majd a tejben megfőzzük. Zsírpapírból készítsünk “fedőt” neki.
Mikor megpuhult a karfiol leszedjük róla a “fedőt” és elkészítjük a besamelmártást. Vajat olvasztunk, beletesszük a lisztet és csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a tejet, amiben korábban a karfiolt főztük és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
mikor felforrt belereszeljük a háromféle sajtot.
A karfiolokat egy tűzálló tálba tesszük, leöntjük a besamelmártással és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
