Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csőben sült anelletti tészta (Andrea Taccori, Trattoria La Coppola)

Igazi pasiknak való olasz egytálétel. Paradicsomszósszal, darált hússal és sajttal. Ebédre, vacsorára fantasztikus!
2016. május 28.

Hozzávalók

  • 35 dkg anelletti tészta
  • 8 dkg provola reszelt sajt
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg mozzarella
  • só ízlés szerint
  • A raguhoz:
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1,25 dl vörös bor
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg darált marhahús
  • 4 ek extra szűz olívaolaj

  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húsokat. Sóval, borssal ízesítjük, majd a húst lesütjük, megpirítjuk és felöntjük a vörös borral.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és még kb. 2 dl meleg vizet és 30 perc alatt készre főzzük. Később, amikor már kész, beleöntjük a zöldborsót és így főzzük tovább 15 percig.
Közben kifőzzük a tésztát is. A forrásban lévő vízbe sót szórunk és a tésztát a dobozán lévő utasítás szerint kifőzzük benne, lehetőleg “al dente” módra. A kifőtt tésztát összekeverjük a raguval és a sajttal, a tetejére zsemlemorzsát szórunk, majd egy kiolajozott tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csőben sült kolbászos-spenótos tészta

Csőben sült kolbászos-spenótos tészta

Ez a recept akkor jön jól, ha első pillantásra nincs a hűtőben semmi, amiből főzhetnénk valami finomat. Spenót és kolbász? Egy csomag száraztészta és egy kis rafinéria hozzáadásával remek és kiadós fogás varázsolható belőlük.
Csőben sült, morzsás fehérbab

Csőben sült, morzsás fehérbab

Egyszerűen nagyszerű! Ha kifogytunk a vegetáriánus egytálételekből, készítsük el a morzsás fehérbabot!
Tejszínes csirkeragu

Tejszínes csirkeragu

Ízletes és egy csöppet sem unalmas csirkemell, egy hétköznap délben. Tejszínnel és zöldborsóval, villámgyorsan elkészül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.