
Csőben sült anelletti tészta (Andrea Taccori, Trattoria La Coppola)
Hozzávalók
- 35 dkg anelletti tészta
- 8 dkg provola reszelt sajt
- 4 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg mozzarella
- só ízlés szerint
- A raguhoz:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1,25 dl vörös bor
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg paradicsompüré
- 20 dkg darált sertéshús
- 20 dkg darált marhahús
- 4 ek extra szűz olívaolaj
- só
- bors ízlés szerint
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált húsokat. Sóval, borssal ízesítjük, majd a húst lesütjük, megpirítjuk és felöntjük a vörös borral.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és még kb. 2 dl meleg vizet és 30 perc alatt készre főzzük. Később, amikor már kész, beleöntjük a zöldborsót és így főzzük tovább 15 percig.
Közben kifőzzük a tésztát is. A forrásban lévő vízbe sót szórunk és a tésztát a dobozán lévő utasítás szerint kifőzzük benne, lehetőleg “al dente” módra. A kifőtt tésztát összekeverjük a raguval és a sajttal, a tetejére zsemlemorzsát szórunk, majd egy kiolajozott tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.