
eatingwell.com / David Bonom
Csirkesaláta rukkolával, sütőtökkel és kelbimbóval
Hozzávalók
6 személyre- 2 és ¾ csésze felkockázott kanadai sütőtök
- 2 és ½ csésze kelbimbó, felezve, negyedelve
- 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
- ¾ teáskanál só
- 1/8 és ¼ teáskanál őrölt bors
- 2 csésze főtt csirkehús, felkockázva
- 1 csésze piros szőlő, a szemek félbevágva
- ½ csésze nagyon vékonyra szeletelt lilahagyma
- 150g rukkola
- ¼ csésze dióolaj vagy extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál fehérborecet
- 2 evőkanál finomra vágott mogyoróhagyma
- 2 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Egy peremes tepsit olajozzunk ki.
2. Keverjük össze a sütőtököt, a kelbimbót,1 teáskanál olívaolajat ¼ teáskanál sót, 1/8 teáskanál borsot egy nagy tálban. Egy rétegben rendezzük el a zöldségkeveréket az előkészített tepsin. 1-2x megkeverve süssük 20-22 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
3. Keverjük össze a csirkét, a szőlőt és a rukkolát. Adjuk hozzá a sült zöldségeket, és finoman keverjük össze.
4. Keverjük össze az ecetet, a dióolajat, a hagymát, a maradék ½ teáskanál sót és az ¼ teáskanál borsot, valamint a mustárt egy kis tálban. Locsoljuk meg a salátát a keverékkel, és óvatosan forgassuk össze.
Forrás: eatingwell.com
Megosztom barátaimmal