Csirkesaláta pomelóval
Adásban volt: 2015. január 5.
A recepthez tartozó videó

Az ázsiai konyha egyik legkiválóbb édes-pikáns szószával készíttettük el ezt diétás csirkesalátát, mely az ünnepek után nem csak a fogyókúrázóknak fog jól esni!
2016. január 3.
Hozzávalók
- 1 csirkemellfilé
- alaplé/víz
- 1 pomeló
- újhagyma
- koriander
- menta
- 1 lila hagyma
- öntet
- 2 zöld citrom
- 3-4 ek világos szójaszósz
- 1 ek nádcukor
- 1 ek szezámolaj
- gyömbér
- chili
Elkészítés
Felforraljuk az alaplevet, amibe néhány újhagymát vágunk. Alacsony hőfokon, lefedve, 7-8 perc alatt átpároljuk benne a csirkemellet, majd a lében hagyjuk kihűlni. A pomelót meghámozzuk, a gyümölcshúst egy tálba gyűjtjük. A felaprított lila hagymát összekeverjük a pomelóval. Majd ráöntjük az öntetet. Felszeleteljük a csirkét és a salátához adjuk. Megszórjuk jó sok korianderrel és mentával.
Összeállítjuk az öntetet: a szójaszószt, a lime levét és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a chilit, belereszelünk egy kis darab gyömbért. Adhatunk hozzá szezámolajat is.
Megosztom barátaimmal