Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkesaláta pomelóval

Adásban volt: 2015. január 5.
A recepthez tartozó videó
Az ázsiai konyha egyik legkiválóbb édes-pikáns szószával készíttettük el ezt diétás csirkesalátát, mely az ünnepek után nem csak a fogyókúrázóknak fog jól esni!
2016. január 3.

Hozzávalók

  • 1 csirkemellfilé
  • alaplé/víz
  • 1 pomeló
  • újhagyma
  • koriander
  • menta
  • 1 lila hagyma
  • öntet
  • 2 zöld citrom
  • 3-4 ek világos szójaszósz
  • 1 ek nádcukor
  • 1 ek szezámolaj
  • gyömbér
  • chili

Elkészítés

Felforraljuk az alaplevet, amibe néhány újhagymát vágunk. Alacsony hőfokon, lefedve, 7-8 perc alatt átpároljuk benne a csirkemellet, majd a lében hagyjuk kihűlni. A pomelót meghámozzuk, a gyümölcshúst egy tálba gyűjtjük. A felaprított lila hagymát összekeverjük a pomelóval. Majd ráöntjük az öntetet. Felszeleteljük a csirkét és a salátához adjuk. Megszórjuk jó sok korianderrel és mentával. 

Összeállítjuk az öntetet: a szójaszószt, a lime levét és a cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a chilit, belereszelünk egy kis darab gyömbért. Adhatunk hozzá szezámolajat is. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirkesaláta karalábéval és mangóval

Csirkesaláta karalábéval és mangóval

Ez a könnyű saláta, csirkemellel, mangóval, karalábéval, almával, földimogyoróval, zöld fűszerekkel és a pikáns öntettel remek ebéd vagy vacsora, egy pohár borral pedig tökéletes lesz a harmónia.
Avokádós uborkasaláta

Avokádós uborkasaláta

Üde, zöld színe vidámságot csen az téli napokba is. Az avokádótól krémes, az uborkától friss salátánknak, a korianderlevelek adnak igazán karakteres ízt. Előételnek, köretnek vagy vacsora-salátának egyaránt bevehető.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.