Fotó: Nánási Pál
Csirkés zöldborsóleves csipetkével, Oláh Gergő módra
Oláh Gergő szeret főzni, és tud is. Legnagyobb rajongói a gyermekei, akik nem csak az énektudását, de a főztjét is értékelik. Bátran és kreatívan nyúl hozzá, az olyan hagyományos ételekhez is, mint a zöldborsóleves.
2016. február 14.
Hozzávalók
- 40 dkg zöldborsó
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 3 db sárgarépa
- vaj
- só, borsikafű
- pirospaprika
- petrezselyem
- negyed zellergumó
- 50 dkg csirkenyak
- tojás
- liszt
Elkészítés
Egy kevés vajon megdinszteljük a felaprított hagymát, majd a tűzről levéve beleszórjuk a pirospaprikát.
Hozzáadjuk a csirkenyakat, pár percig pároljuk, majd a felkockázott zöldségeket is beledobjuk és tovább pároljuk.
Jöhet bele a zöldborsó, és a petrezselyem, majd felöntjük vízzel.
Sóval és borsikafűvel ízesítjük. Oregánót is szórhatunk bele.
Csipetkét (csipdoskát) készítünk a tojásból és a lisztből, amit a forrásban lévő levesbe szaggatunk.
Megosztom barátaimmal