Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkés-kukoricás enchilada

Forró, krémes, fűszeres és sajtos...
2018. december 3.

Enchilada, azaz tulajdonképpen töltött, sült tortilla finom szaftban. Ezer variációja létezik, én most csirkével, kolbásszal és kukoricával töltöttem meg, de készíthetitek például darált marhahúsból is. A tetején a mozzarella persze nem igazán autentikus, viszont szuperül olvad és könnyen beszerezhető, ezért döntöttem mellette.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 + 1 evőkanál olaj
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg kolbász
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál mexikói fűszerkeverék
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 konzerv (80 dkg nettó tömeg) aprított paradicsom
  • 6 db tortillalap
  • 2 gömb (20 dkg) mozzarella sajt
  • aprított petrezselyem- vagy korianderzöld a díszítéshez

Elkészítés

A fotón fél adag látható.

Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat. Rádobjuk a kis csíkokra vágott csirkét, fehéredésig pirítjuk. Mehet hozzá az apróra vágott kolbász, sózzuk, borsozzuk, mexikói fűszerkeverékkel ízesítjük. Lehúzzuk a tűzről, és áttesszük egy keverőtálba. Hozzáforgatjuk a lecsepegtetett kukoricát.

Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, felmelegítjük benne a maradék olajat. A finomra aprított vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Ráöntjük a paradicsomot, sóval ízesítjük, összefőzzük. Ezután botmixerrel krémesre törjük. 4 evőkanállal félreteszünk belőle, illetve szintén 3-4 evőkanálnyi mennyiséggel összekeverjük a tölteléket.

A tortillalapokat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük.

A többi paradicsomot kiterítjük egy nagy méretű tepsi aljában, majd a tepsi formájától függően egészben vagy felezve ráfektetjük a tortillatekercseket. A tetejüket átkenjük a félretett paradicsomos mártással, majd rátépkedjük a lecsepegtetett mozzarellát.

180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük. Aprított petrezselyem- vagy korianderzölddel meghintve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos-diós süti

Narancsos-diós süti

Advent kezdetére egy ünnepváró, illatos süti?

Egész napos reggeli

Laktató napindító, ami akár könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!