Csirkés-kolbászos fűszeres rizs
Adásban volt: 2014. április 2.
A recepthez tartozó videó

Rizses, fűszeres egytálétel, kolbásszal, csirkemellel, zöldségekkel egyenesen New Orleansból. Tökéletes vacsora ráérősebb hétköznapokon, vagy remek ebéd hétvégére.
2016. március 12.
Hozzávalók
- 25 dkg csirkemell
- 40 dkg csípős kolbász
- 8 garnéla
- 1 vöröshagyma
- 2 szárzeller
- 2 kaliforniai paprika
- 20 dkg hosszú szemű rizs
- 6 dl alaplé
- 2 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- csipet római kömény
- olívaolaj
- só
Elkészítés
A csirkemellet először kis kockákra vágjuk, megsózzuk, majd olívaolajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Miközben sül mellészórjuk a kolbászkarikákat, és amikor mindkettő elkészült, kivesszük a serpenyőből.
A megmaradt zsiradékba tesszük a felkockázott zellerszárat, a kaliforniai paprikákat, a felaprított vörös- és fokhagymát és a babérleveleket, majd megszórjuk római köménnyel és sóval.
Amikor a zöldségek már félig megpuhultak, visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, hozzáadjuk a rizst, felöntjük az alaplével és további 20 percig főzzük.
(Tetejére tehetünk garnélákat is, akkor ezzel együtt sütjük még pár percig, és úgy tálaljuk.)
Megosztom barátaimmal