Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkés-kolbászos fűszeres rizs

Adásban volt: 2014. április 2.
A recepthez tartozó videó
Rizses, fűszeres egytálétel, kolbásszal, csirkemellel, zöldségekkel egyenesen New Orleansból. Tökéletes vacsora ráérősebb hétköznapokon, vagy remek ebéd hétvégére.
2016. március 12.

Hozzávalók

  • 25 dkg csirkemell
  • 40 dkg csípős kolbász
  • 8 garnéla
  • 1 vöröshagyma
  • 2 szárzeller
  • 2 kaliforniai paprika
  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 6 dl alaplé
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipet római kömény
  • olívaolaj

Elkészítés

A csirkemellet először kis kockákra vágjuk, megsózzuk, majd olívaolajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Miközben sül mellészórjuk a kolbászkarikákat, és amikor mindkettő elkészült, kivesszük a serpenyőből.
A megmaradt zsiradékba tesszük a felkockázott zellerszárat, a kaliforniai paprikákat, a felaprított vörös- és fokhagymát és a babérleveleket, majd megszórjuk római köménnyel és sóval.
Amikor a zöldségek már félig megpuhultak, visszatesszük a húsokat a serpenyőbe, hozzáadjuk a rizst, felöntjük az alaplével és további 20 percig főzzük.

(Tetejére tehetünk garnélákat is, akkor ezzel együtt sütjük még pár percig, és úgy tálaljuk.)

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hideg kefíres céklakrémleves

Az egyik legegészségesebb zöldség, most kefirrel, levesben.
Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Kínai, serpenyős, tojásos rizs

Akár a maradék rizsünket is feldobhatjuk ezzel a recepttel, de ha egyszer megkóstoltuk, mindig hagyunk majd annyi rizst, hogy újra elkészíthessük.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!