Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkés fodros kel saláta

Színpompás és vitamindús saláta, hogy jól induljon a hetetek.
2019. január 28.

Sokan nem tudják –  mivel nálunk sajnos még csak elszórtan kapható –, de a fodros kel az egyik legegészségesebb zöld leveles növény, így fogyasztása a téli hónapokban különösen jó hatással van az immunrendszerünkre.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 25 dkg csirkemell
  • 1 ek. sült csirke fűszerkeverék
  • 10 dkg bébirépa
  • 15 dkg fodros kel
  • himalája só
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 4 dkg gorgonzola
  • balzsamecet krém

Elkészítés

A csirkemellet lehártyázzuk, majd alaposan megszórjuk a fűszerkeverékkel. Felforrósított grillsütőben belül puhára, kívül aranybarnára és ropogósra sütjük kb. 10 perc alatt.

A bébi répát meghámozzuk, és szintén a grill sütőben puhára sütjük.

Ezalatt serpenyőbe tesszük a fodros kelt, 5 percig fedő alatt pároljuk, majd sózzuk, és egyenletesen elosztjuk két tányérra. A koktélparadicsomot tisztítás után félbevágjuk és a fodros kelhez adjuk. Rámorzsoljuk a gorgonzolát is, ráhelyezzük az elkészült, szeletekre vágott csirkemellet és az átsült bébi répát. Végül meglocsoljuk az egészet balzsamecet krémmel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Édesburgonyafánk

Édesburgonyafánk

Egészséges és finom fánk farsangra.
Narancsos túrópalacsinta

Narancsos túrópalacsinta

Hétvégén legyen ez a reggeli!
Kurkumás humusz

Kurkumás humusz

Humusz kis csavarral Gökler Kriszti konyhájából.

Napi ajánlatunk

Top videók