
Csirkés fodros kel saláta
Sokan nem tudják – mivel nálunk sajnos még csak elszórtan kapható –, de a fodros kel az egyik legegészségesebb zöld leveles növény, így fogyasztása a téli hónapokban különösen jó hatással van az immunrendszerünkre.
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dkg csirkemell
- 1 ek. sült csirke fűszerkeverék
- 10 dkg bébirépa
- 15 dkg fodros kel
- himalája só
- 10 dkg koktélparadicsom
- 4 dkg gorgonzola
- balzsamecet krém
Elkészítés
A csirkemellet lehártyázzuk, majd alaposan megszórjuk a fűszerkeverékkel. Felforrósított grillsütőben belül puhára, kívül aranybarnára és ropogósra sütjük kb. 10 perc alatt.
A bébi répát meghámozzuk, és szintén a grill sütőben puhára sütjük.
Ezalatt serpenyőbe tesszük a fodros kelt, 5 percig fedő alatt pároljuk, majd sózzuk, és egyenletesen elosztjuk két tányérra. A koktélparadicsomot tisztítás után félbevágjuk és a fodros kelhez adjuk. Rámorzsoljuk a gorgonzolát is, ráhelyezzük az elkészült, szeletekre vágott csirkemellet és az átsült bébi répát. Végül meglocsoljuk az egészet balzsamecet krémmel.