
Csirkepaprikás galuskával
Hozzávalók
3 adag- 1 csontos csirkemell
- 2 csirke felsőcomb
- 2 csirke alsócomb
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek zsiradék
- pirospaprika
- só
- bors
- majoránna
- tejföl
- egy kisebb paradicsom
- egy zöldpaprika
Elkészítés
A húsokat ízlés szerinti darabokra vágjuk.
A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát kis lángon puhára pároljuk, megsózzuk, mert attól hamarabb levet enged és kezd el puhulni. A párolási folyamat vége felé akár egy-két evőkanál vizet is önthetünk a hagymára, az is elősegíti, hogy teljesen megpuhuljon. Amikor a hagyma zsírjára sül, tegyük az edénybe a húst bőrös felével lefelé, pirítsuk meg mindkét oldalán, szórjuk meg pirospaprikával, és engedjük fel annyi vízzel, hogy szűken ellepje a húst.
Adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Fedő alatt kis lángon pároljuk puhára.
Eközben a rajta lévő folyadék nagy részét elfő (és ha szerencsénk volt, és jó minőségű húst vettünk, nem enged magából még tetemes adagot), megpuhul, és a sok hagymától sűrű, tartalmas szaft képződik alatta. Távolítsuk el belőle a paradicsom héját, a paprikát, és forraljuk be a szaftot olyan sűrűre, amilyenre szeretnénk.
Tálaláskor adjuk hozzá a tejfölt.
