Pirított mandulás csirkemell chilis brokkolival

Hozzávalók
- 2 közepes csirkemellfilé
- só
- bors
- olívaolaj
- szójaszósz
- dijoni mustár
- 1 nagy fej brokkoli
- 5 dkg mandula
- chilipehely
Elkészítés
A brokkolit rózsáira szedjük, és azokat is félbevágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt sütőlapot vékonyan megkenünk olívaolajjal, és vágási felületükkel lefelé ráhelyezzük a brokkolirózsákat, sózzuk, borsozzuk. A csirkemelleket falatnyi kockákra vágjuk. Pár kanál szójaszószt elkeverünk egy teáskanál dijoni mustárral és borsozzuk, sózni nem kell, mert a szójaszósz és a mustár is elég sós. Ebben a pácban átforgatjuk csirkemell kockákat. A brokkolirózsák közé rakosgatjuk őket, és 200 C fokon kb. 15-16 percig készre sütjük. Közben száraz serpenyőben a mandulát megpirítjuk. A brokkoli szárát zöldséghámozóval vékonyan megpucoljuk, és felszeleteljük. Egy serpenyőt felforrósítunk, majd egy kevés olívaolajon átpirítjuk. Amikor elkészült, pár csepp szójaszószt öntünk ráj és átforgatjuk.
A megsült brokkoli és csirkemell tetejére szórjuk a pirított mandulát, a brokkoli szárakat és végül a chilipelyhet.