Csirkemell burger cézár mártással

Hozzávalók
- 1 db csirkemellfilé
- 2 db hamburger zsemle
- 1 tk szardellafilé
- 2 dkg parmezán
- olívaolaj
- 2 db tojás
- bors
- só
- jégsaláta
- 3-4 db savanyú uborka
- 3 db paradicsom
- 1 db citrom
- 1 szál újhagyma
Elkészítés
A csirkemellet bepácoljuk: olívaolajjal belocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni az olajos pácban.
Közben elkészítjük a cézár-öntetet: fél gerezd fokhagymát, szardellafilével, egy tojássárgájával, frissen facsart citromlével, reszelt parmezánnal egy mozsárban összetörjük, jól elkeverjük. Az így elkészült alapot, egy nagyobb tálkába tesszük és folyamatosan kevergetve hozzácsorgatjuk az olívaolajat, pont mint majonéz készítésekor. Ha elkészült, frissen őrölt fekete borssal és sóval ízesítjük az öntetet.
A hamburger zsemlét vágjuk ketté és a belsejét pirítsuk meg. Majd jöhet a bepácolt csirkemell: süssük meg rácsos serpenyőben mindkét oldalán.
Közben felszeleteljük a paradicsomot, hosszában felszeleteljük a csemegeuborkát és felkarikázzuk az újhagymát. Az újhagymát egyébként, a csirkemell olajos pácába beforgatva szintén meggrillezhetjük.
Összeállítjuk a burgert: a zsemle egyik felét bekenjük a cézár öntettel, ráteszünk egy levél jégsalátát, erre jön a megsült csirkemell, pár gerezd fokhagyma és a paradicsomkarikák. A zsemle másik felét (tetejét) is bekenjük a cézár-öntettel és “rátapasztjuk” a felszeletelt uborkát és rárakjuk a zsemle másik felére.
