Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkemell burger cézár mártással

Adásban volt: 2016. június 8.
A recepthez tartozó videó
Cézár saláta zsemlés verziója ez a csirkemell burger, hiszen az öntet a híres salátát idézi meg. Grillpartikra, baráti összejövetelekre, vagy csak egyszerűen vacsorára.
2016. június 8.

Hozzávalók

  • 1 db csirkemellfilé
  • 2 db hamburger zsemle
  • 1 tk szardellafilé
  • 2 dkg parmezán
  • olívaolaj
  • 2 db tojás
  • bors

  • jégsaláta
  • 3-4 db savanyú uborka
  • 3 db paradicsom
  • 1 db citrom
  • 1 szál újhagyma

Elkészítés

A csirkemellet bepácoljuk: olívaolajjal belocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni az olajos pácban.
Közben elkészítjük a cézár-öntetet: fél gerezd fokhagymát, szardellafilével, egy tojássárgájával, frissen facsart citromlével, reszelt parmezánnal egy mozsárban összetörjük, jól elkeverjük. Az így elkészült alapot, egy nagyobb tálkába tesszük és folyamatosan kevergetve hozzácsorgatjuk az olívaolajat, pont mint majonéz készítésekor. Ha elkészült, frissen őrölt fekete borssal és sóval ízesítjük az öntetet.

A hamburger zsemlét vágjuk ketté és a belsejét pirítsuk meg. Majd jöhet a bepácolt csirkemell: süssük meg rácsos serpenyőben mindkét oldalán.
Közben felszeleteljük a paradicsomot, hosszában felszeleteljük a csemegeuborkát és felkarikázzuk az újhagymát. Az újhagymát egyébként, a csirkemell olajos pácába beforgatva szintén meggrillezhetjük.

Összeállítjuk a burgert: a zsemle egyik felét bekenjük a cézár öntettel, ráteszünk egy levél jégsalátát, erre jön a megsült csirkemell, pár gerezd fokhagyma és a paradicsomkarikák. A zsemle másik felét (tetejét) is bekenjük a cézár-öntettel és “rátapasztjuk” a felszeletelt uborkát és rárakjuk a zsemle másik felére.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Keleties bárányburger karfiol tabbouleh-vel és párolt újrépával

Keleties bárányburger karfiol tabbouleh-vel és párolt újrépával

Ha szombat, akkor biopiac. Ilyenkor meglódul a család és a barátok, hogy közösségi eseménnyé formáljuk a beszerzést: a gyerekeket a játszótéren őrzik a fröccsöző apukák, akikhez egy hosszabb-rövidebb standturné után mi, anyukák is csatlakozunk. Nem ritkán valamelyikünknél landol a társaság, és otthoni keretek között zajlik tovább a bandázás immáron a frissen bevásárolt finomságokból kanyarított kajakísérettel. Ajánlom szeretettel ezt a társasági létformát, ahogy az alábbi receptet is!
Csirkeburger

Csirkeburger

Igazán egyszerűen elkészíthető csirkés húspogácsa. Zsemlébe töltve, vagy főzelék mellé vagy friss tavaszi salátával is szuperül működik.
Kacsaburger (Kiosk, Orosz Gábor)

Kacsaburger (Kiosk, Orosz Gábor)

A Kiosk étterem szenzációs burgerét most otthon is elkészíthetjük, és nem is olyan bonyolult, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!