Csirkemáj paprikás zöldséges, paleo rösztivel

Hozzávalók
- 60 dkg csirkemáj
- friss kakukkfű
- friss rozmaring
- friss majoránna
- olívaolaj
- 2 dl alaplé
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 2 kápia paprika
- 1 dl tejföl
- 3 tk fűszerpaprika
- só
- bors
- Röszti:
- fél zeller
- 1 cukkini
- 1 padlizsán
- 1 sárgarépa
- friss snidling
- friss petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés sütőtök
- 15 dkg mandulaliszt
- 3 tojás
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés
Csirkemáj paprikás
A sütőpapírral kibélelt tepsit meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és erre fektetjük a tisztított csirkemájat. Friss kakukkfűvel és rozmaringgal megszórjuk, majd a 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 8-9 perc alatt kap egy kis kérget.
A vöröshagymát félbevágjuk, felszeleteljük és a felaprított fokhagymával együtt egy kis olívaolajon megdinszteljük. Rádobjuk a felszeletelt kápia paprikát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Alaposan összeforgatjuk.
Mikor a kápia kissé megfonnyadt, hozzáöntjük az alaplé felét, és az egészet összeforraljuk.
Amikor az alap besűrűsödött, meghintjük fűszerpaprikával, és felöntjük a maradék alaplével.
A kérgesített májat a paprikás lébe tesszük, és majoránna leveleket tépkedünk bele. 2-3 percig főzzük, de csak addig, hogy a máj közepe rózsaszín és puha maradjon.
Végül a tejföllel behabarjuk.
A zöldségeket felvágjuk, vagy egészen vékonyra lereszeljük. Friss zöldfűszerekkel, snidlinggel, petrezselyemmel fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a mandulalisztet valamint a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
Egy serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, a masszából kis korongokat formázunk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A paprikás csirkemájat a zöldséges rösztivel tálaljuk.
