Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkemáj paprikás zöldséges, paleo rösztivel

Adásban volt: 2015. május 7.
A recepthez tartozó videó
Gyors, könnyed, egészséges vacsora Lakatos Tímeától, a Danubius Hotel Astoria étterem séfjétől. A főfogás vasban gazdag, míg a köret a paleo diétához is tökéletesen passzol.
2016. április 17.

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemáj
  • friss kakukkfű
  • friss rozmaring
  • friss majoránna
  • olívaolaj
  • 2 dl alaplé
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 kápia paprika
  • 1 dl tejföl
  • 3 tk fűszerpaprika

  • bors
  • Röszti:
  • fél zeller
  • 1 cukkini
  • 1 padlizsán
  • 1 sárgarépa
  • friss snidling
  • friss petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés sütőtök
  • 15 dkg mandulaliszt
  • 3 tojás

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Csirkemáj paprikás

A sütőpapírral kibélelt tepsit meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és erre fektetjük a tisztított csirkemájat. Friss kakukkfűvel és rozmaringgal megszórjuk, majd a 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol 8-9 perc alatt kap egy kis kérget.

A vöröshagymát félbevágjuk, felszeleteljük és a felaprított fokhagymával együtt egy kis olívaolajon megdinszteljük. Rádobjuk a felszeletelt kápia paprikát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Alaposan összeforgatjuk.
Mikor a kápia kissé megfonnyadt, hozzáöntjük az alaplé felét, és az egészet összeforraljuk.

Amikor az alap besűrűsödött, meghintjük fűszerpaprikával, és felöntjük a maradék alaplével.

A kérgesített májat a paprikás lébe tesszük, és majoránna leveleket tépkedünk bele. 2-3 percig főzzük, de csak addig, hogy a máj közepe rózsaszín és puha maradjon.
Végül a tejföllel behabarjuk.

Zöldséges, paleo röszti05.07 mandulalisztes rösztivel

A zöldségeket felvágjuk, vagy egészen vékonyra lereszeljük. Friss zöldfűszerekkel, snidlinggel, petrezselyemmel fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a mandulalisztet valamint a tojásokat. Az egészet alaposan összedolgozzuk.

Egy serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk, a masszából kis korongokat formázunk, és mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

A paprikás csirkemájat a zöldséges rösztivel tálaljuk.

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Édes-savanyú csirkemáj

Édes-savanyú csirkemáj

Ötletes, színes, zöldséges, májas, előételes, főételes, olcsó, gyors, egyszerű, édes és savanyú.
Zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lilahagymával és ötperces lágytojással

Zöldbabsaláta csirkemájjal, pácolt lilahagymával és ötperces lágytojással

Frissítő, saláta, melynek egy jókedvű, ráérősebb délelőttön lássunk neki.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!