Csirkemáj kapribogyóval
Adásban volt: 2015. március 30.
A recepthez tartozó videó

Hegyi Barbara könnyű, egytálételes tavaszi vacsora tippje. Villámgyors, nagyon egyszerűen elkészíthető és ciabattával őrületesen finom.
2016. február 28.
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 50 dkg csirkemáj
- 10 dkg kockázott bacon
- 1 dl fehérbor
- 5 dkg nagy szemű, száras kapri
- 10 dkg koktélparadicsom
- gránátalmás balzsamecet
- 1 csokor bazsalikom
- bagett a tálaláshoz
- só
- őrölt bors
Elkészítés
A felaprított vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott bacont. Amikor kissé megpirult, beletesszük feldarabolt csirkemájat.
Finoman mozgatva megsütjük, majd rászórjuk a száras kapribogyót, meglocsoljuk egy kevés fehérborral valamint gránátalmás balzsamecettel, és kis lángon forraljuk, míg a bor alkoholtartalma el nem párolog, valamint a máj majdnem készre párolódik.
Végül beleszórjuk a felaprított bazsalikomot és a felezett koktélparadicsomot. Sózzuk, borsozzuk és még 2-3 percig főzzük.
Bagettel vagy ciabattával tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
