Csirkegyros, citromos zellerkrémmel és pácolt lilahagymával

Hozzávalók
- olívaolaj
- só, bors
- pirított napraforgómag
- 2 db zellergumó
- 1,5 dl tej
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- 1,5 dl alaplé
- 3 dl lilahagyma
- fehérborecet
- porcukor
- 2 db pita
- 30 dkg csirkemell
- kakukkfű
- oregánó
Elkészítés
A zellergumót meghámozzuk és felkockázzuk egészen apróra, majd tej és alaplé keverékében puhára főzzük. Közben sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Ha megfőtt botmixerrel pürésítsük, ha kell adunk hozzá a főzőléből. Belereszelünk egy gerezd fokhagymát és hozzáadjuk a frissen facsart citrom levének a felét.
A felkarikázott lilahagymát megszórjuk porcukorral, felöntjük fehérborecettel. Elkeverjük és legkevesebb 20 percet pihentetjük.
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk oregánóval reszelünk rá bőven fokhagymát és meglocsoljuk olívaolajjal.
A felforrósított serpenyőbe kevés olajat öntünk és lepirítjuk a pácolt csirkemellet.
A pirított csirkemellet zellerpürével és pácolt lilahagymával tálaljuk, napraforgómaggal megszórjuk.
