
Csirke cordon bleu
Hozzávalók
6 személyre- 6 fél csirkemell, filézve, bőr nélkül
- 6 szelet svájci sajt
- 6 szelet sonka
- 3 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 6 evőkanál vaj
- ½ csésze száraz fehérbor
- 1 teáskanál húsleves granulátum
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 csésze habtejszín
Elkészítés
1. Klopfoljuk ki a húst, ha túl vastag. Tegyünk 1-1 sonka és sajt szeletet minden húsra, 1 cm-re a szélétől. Csomagoljuk bele a sajtot és a sonkát a húsba, fogpiszkálóval rögzítsük. Keverjük össze a paprikát és a lisztet egy tálban, és forgassuk bele megtöltött csomagokat.
2. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, és közepes fokozaton süssük aranybarnára a csirkedarabok minden oldalát. Adjuk hozzá a bort és a granulátumot. Csökkentsük a hőfokot, fedjük le, és főzzük kb. 30 percig, amíg a hús már sehol sem rózsaszín.
3. Távolítsuk el a fogpiszkálókat, és tegyük a csirkemelleket előmelegített tányérra. Keverjük össze a kukoricakeményítőt és a tejszínt egy kis tálban, és lassan öntsük a serpenyőbe. Főzzük, amíg besűrűsödik, majd öntsük a csirkére. Melegen tálaljuk.
Forrás: allrecipes.com