Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Csirke cordon bleu

2016. szeptember 14.

Hozzávalók

6 személyre
  • 6 fél csirkemell, filézve, bőr nélkül
  • 6 szelet svájci sajt
  • 6 szelet sonka
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 6 evőkanál vaj
  • ½ csésze száraz fehérbor
  • 1 teáskanál húsleves granulátum
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 csésze habtejszín

Elkészítés

1. Klopfoljuk ki a húst, ha túl vastag. Tegyünk 1-1 sonka és sajt szeletet minden húsra, 1 cm-re a szélétől. Csomagoljuk bele a sajtot és a sonkát a húsba, fogpiszkálóval rögzítsük. Keverjük össze a paprikát és a lisztet egy tálban, és forgassuk bele megtöltött csomagokat.

2. Olvasszuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, és közepes fokozaton süssük aranybarnára a csirkedarabok minden oldalát. Adjuk hozzá a bort és a granulátumot. Csökkentsük a hőfokot, fedjük le, és főzzük kb. 30 percig, amíg a hús már sehol sem rózsaszín.

3. Távolítsuk el a fogpiszkálókat, és tegyük a csirkemelleket előmelegített tányérra. Keverjük össze a kukoricakeményítőt és a tejszínt egy kis tálban, és lassan öntsük a serpenyőbe. Főzzük, amíg besűrűsödik, majd öntsük a csirkére. Melegen tálaljuk.

Forrás: allrecipes.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Chilis, kukoricás csirke

Chilis, kukoricás csirke

Villámgyors, wokos egytálétel a már jól ismert távol-keleti ízharmóniával: kicsit csípős, kicsit édes, kicsit sós és persze savanyú is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!