
Csípős, zöldséges penne
Hozzávalók
6 főre- 35 dkg penne tészta
- 30 dkg paradicsompüré
- 30 dkg cukkini
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 2 dl zöldség alaplé
- 2 tk só
- 2 ek barnacukor
- 15-20 tekerésnyi frissen őrölt fekete bors
- 3 cm-es friss gyömbér
- 1⁄2 mk őrölt chili
Elkészítés
A pennét lobogó, sós vízben főzd al dentére. Ha elkészült szűrd le, lefedve tedd félre.
Amíg a tészta fő, tisztítsd meg a zöldségeket. A hagymát és a répát vágd nagyon apróra, a cukkinit, gombát 1×1 cm-es kockákra.
Öntsd az olajat egy nagy méretű serpenyőbe. Pirítsd rajta üvegesre a hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és lereszelt gyömbért. 1 perc pirítás, kevergetés után add hozzá a kockára vágott zöldségeket. Sózd, borsozd és végül öntsd fel az alaplevet és a paradicsompürével. Ízesítsd chilivel és ne feledkezz meg a barnacukorról sem. A ragut főzd 15 percig. néhányszor keverd meg, nehogy az alja odakapjon.
Keverd össze a pennét a csípős, zöldséges raguval és forrón tálald!