Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csípős oldalas fűszeres krumplival, tökmagolajos salátával

Adásban volt: 2016. szeptember 7.
A recepthez tartozó videó
2016. szeptember 7.

Hozzávalók

  • 1 kg oldalas
  • fokhagyma
  • chilipaprika
  • szójaszósz
  • méz
  • mustár
  • cayenne bors
  • paradicsompüré
  • fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • 50 dkg apró burgonya
  • kömény
  • fűszerpaprika
  • szemes bors
  • szójaszósz
  • chilipehely vagy cayenne bors
  • vegyes salátalevelek
  • koktélparadicsom
  • tökmagolaj
  • citromlé
  • méz

Elkészítés

Csípős oldalas

1. Az oldalas mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a lereszelt fokhagymával bedörzsöljük. (Akár előző nap is megtehetjük.)

2. Ha maradt még fokhagyma és szeretjük az ízét, dobáljuk a hús mellé. Alaplével felöntjük, majd letakarjuk alufóliával úgy, hogy a gőz ne tudjon kiszökni alóla. Ha nincs pereme a tepsinek, ami alá benyomkodhatjuk a fóliát, akkor tekerjük körbe kétszer-háromszor a sütőedényt a cél érdekében.

3. Amíg sül az oldalas készítsük el a fűszeres öntetet. Ehhez a paradicsompürét mustárral, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, chilipaprikával és szójaszósszal összekeverjük.

4. A megpuhult oldalast kenjük meg a fűszeres szósszal és tegyük vissza egy rövid időre a sütőbe, hogy rápiruljon a húsra a máz.

Fűszeres krumpli

1. Az alaposan megmosott apró krumplit héjastól feldaraboljuk és lábasba tesszük.

2. Ezúttal nem vízben, hanem fűszeres alaplében főzzük meg a krumplikat. Az alaplevet köménnyel, szemes borssal, chili porral, szójaszósszal, fokhagymával és sóval ízesítünk.

3. Forrón kivesszük, és kevés olajon a vágott felével lefelé fordítva serpenyőben megsütjük.

Tökmagolajos saláta

1. A citromlevet egy kevés sóval és mézzel elkeverjük, majd beleöntjük a tökmagolajat.

2. A salátaleveleket megtisztítjuk, a paradicsomokat tálba helyezzük.

3. Az öntetet csak a tálalás előtt közvetlenül tegyük a salátára.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Kínai sült oldalas

Kínai sült oldalas

Ez a ropogósra sült oldalas mézes, gyömbéres, fokhagymás paradicsomos pácban készül, és nem lehet elég sokat készíteni belőle.
Palócos sült oldalas

Palócos sült oldalas

Az egyik legjobb dolog, ami egy oldalassal történhet: palócosan, zöldbabbal, paradicsommal és fokhagymával omlósra párolódik. Újabb darab F. Nagy Angéla legsikeresebb receptjei közül.
Sült oldalas sütőtökkel

Sült oldalas sütőtökkel

Szinte szégyellem receptnek hívni, inkább praktika vagy ötlet, de én titkon áldásnak hívom az időtakarékossága miatt.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!