Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csípős mangósaláta

Adásban volt: 2015. május 26.
A recepthez tartozó videó
Nagyon színes, nagyon ízgazdag, nagyon perui. Tökéletes kiegészítője a fűszeres nyársételeknek.
2016. július 9.

Hozzávalók

  • 1 db mangó
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db lila hagyma
  • 2 db citrom
  • 1 csokor korianderlevél
  • hámozott amerikai mogyoró
  • 1 gerezd fokhagyma
  • gyömbér
  • chili pehely

Elkészítés

A mangót meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát felkockázzuk. A kápia paprikát is kisebb kockákra vágjuk, összekeverjük a mangóval, és a vékonyra szelt lila hagymával.
Belereszelünk egy gerezd fokhagymát, és a gyömbért. Meglocsoljuk a citromlével, és beleszórjuk a chilit. Alaposan összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy az ízek összeérhessenek.

Tálalás előtt megszórjuk friss korianderrel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szedres-mangós tarte

Szedres-mangós tarte

Egy óriási mangóból kirakott rózsa a dísze ennek az egyszerű, krémes tarte-nak. Elkészítése egyszerűbb, mint gondolnánk. Készülhet csak mangóval, de ha elfogy, mielőtt a széléig érnénk, bátran egészítsük ki más gyümölccsel, befőttel, vagy akár kekszdarabokkal, szeletelt mandulával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!