Csipkebogyós körtelekvár
Adásban volt: 2013. november 22.
A recepthez tartozó videó

Különlegesen finom és mutatós őszi lekvár, melyből, ha túl sokat főztünk volna, ajándékozhatunk is!
2015. október 30.
Hozzávalók
- 1,5 kg érett vilmoskörte
- 2 marék szárított csipkebogyó
- 1 citrom leve
- 30 dkg cukor
- 2 tk pektin
Elkészítés
A körtéket meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk és feldaraboljuk. Egy nagy lábasba tesszük a gyümölcsöt, megszórjuk a cukorral, átkeverjük, és elkezdjük főzni. Amikor a körte levet eresztett, és már eléggé megfőtt beleszórjuk a szárított csipkebogyót. Amikor a csipkebogyó is elkezdett megpuhulni, hozzáadjuk a pektint. Kifacsarjuk egy citrom levét és hozzáadjuk azt is a már majdnem kész lekvárhoz. Egyet keverünk rajta, pár percig még főzzük. Végül tiszta üvegekbe töltjük az elkészült lekvárt, nagyon fontos, hogy még forró legyen. Mielőtt a kamrapolcra kerülnének 5-6 percre fejre állítjuk az üvegeket.
Megosztom barátaimmal