Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csipkebogyós körtelekvár

Adásban volt: 2013. november 22.
A recepthez tartozó videó
Különlegesen finom és mutatós őszi lekvár, melyből, ha túl sokat főztünk volna, ajándékozhatunk is!
2015. október 30.

Hozzávalók

  • 1,5 kg érett vilmoskörte
  • 2 marék szárított csipkebogyó
  • 1 citrom leve
  • 30 dkg cukor
  • 2 tk pektin

Elkészítés

A körtéket meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk és feldaraboljuk. Egy nagy lábasba tesszük a gyümölcsöt, megszórjuk a cukorral, átkeverjük, és elkezdjük főzni. Amikor a körte levet eresztett, és már eléggé megfőtt beleszórjuk a szárított csipkebogyót. Amikor a csipkebogyó is elkezdett megpuhulni, hozzáadjuk a pektint. Kifacsarjuk egy citrom levét és hozzáadjuk azt is a már majdnem kész lekvárhoz. Egyet keverünk rajta, pár percig még főzzük. Végül tiszta üvegekbe töltjük az elkészült lekvárt, nagyon fontos, hogy még forró legyen. Mielőtt a kamrapolcra kerülnének 5-6 percre fejre állítjuk az üvegeket.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csipkebogyós körtelekvár

Különlegesen finom és mutatós őszi lekvár, melyből, ha túl sokat főztünk volna, ajándékozhatunk is!
Camparis narancslekvár

Camparis narancslekvár

Igazi különlegesség a Camparival készült, keserű narancslekvár.

Keserűlikőrös narancslekvár

Igazi különlegesség a Camparival készült, keserű narancslekvár.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.