Csicsókakrémleves pirított mogyoróval
Adásban volt: 2014. december 3.
A recepthez tartozó videó

Forró, téli krémleves, a szokásostól eltérő ízekkel.
2015. december 19.
Hozzávalók
- 1 kg csicsóka
- 3-4 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1,2 liter alaplé
- 1 krumpli
- kapor
- petrezselyem
- snidling
- tárkony
- 5 dkg török mogyoró
- 0,5 dl tejszín
- só
- bors
Elkészítés
A felaprított hagymát üvegesre pároljuk a vajon, sózzuk. A csicsókát meghámozzuk (citromos vízbe tesszük, mert nagyon hamar megbarnul) és felkockázzuk. Ha a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csicsókát és a felkockázott krumplit is. Majd az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk. 20-25 percig fő a leves (ameddig meg nem puhul a csicsóka). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Végül, adunk hozzá egy kis vajat. A mogyorót megpirítjuk, majd apró darabokra vágjuk. Tálaláskor a zöld fűszerekkel és a mogyoróval díszítjük.
Megosztom barátaimmal