Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csicsókakrémleves pirított mogyoróval

Adásban volt: 2014. december 3.
A recepthez tartozó videó
Forró, téli krémleves, a szokásostól eltérő ízekkel.
2015. december 19.

Hozzávalók

  • 1 kg csicsóka
  • 3-4 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,2 liter alaplé
  • 1 krumpli
  • kapor
  • petrezselyem
  • snidling
  • tárkony
  • 5 dkg török mogyoró
  • 0,5 dl tejszín

  • bors

Elkészítés

A felaprított hagymát üvegesre pároljuk a vajon, sózzuk. A csicsókát meghámozzuk (citromos vízbe tesszük, mert nagyon hamar megbarnul) és felkockázzuk. Ha a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csicsókát és a felkockázott krumplit is. Majd az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk. 20-25 percig fő a leves (ameddig meg nem puhul a csicsóka). Ha megfőtt, botmixerrel pürésítjük. Végül, adunk hozzá egy kis vajat. A mogyorót megpirítjuk, majd apró darabokra vágjuk. Tálaláskor a zöld fűszerekkel és a mogyoróval díszítjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Klasszikus sütőtökkrémleves

Klasszikus sütőtökkrémleves

A megunhatatlan páros: sütőtök és tökmag, egy klasszikus őszi krémlevesben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!