
Csicseriborsós pita
Hozzávalók
4 személyre- ¼ csésze exra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál citromhéj
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál vágott petrezselyem, összetépkedve
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 teáskanál őrölt kömény
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál paprika
- 3 csésze főtt és lecsöpögtetett csicseriborsó
- 1 csésze görög joghurt
- 2 evőkanál apróra vágott menta
- 4 pita (finoman megpirítva vagy melegítve, ízlés szerint)
- 8 csésze spenót vagy saláta, 0.5 cm-es szalagokra vágva
- 3-4 paradicsom felszeletelve
- 0.5 lilahagyma, vékonyra szeletelve
- petrezselyem és menta a tálaláshoz (elhagyható)
Elkészítés
Egy nagy tálban keverd össze az olívaolajat, a citromhéjat, a citromlevet, a petrezselymet, a fokhagymát, a köményt, a sót és a paprikát. Add hozzá a csicseriborsót, és keverd össze. Minél tovább pácolódik a csicseriborsó, annál finomabb lesz. Így ha van időd, pihentesd a hűtőben legalább 1 órát, de akár néhány napig is.
Egy másik tálban keverd össze a joghurtot a mentával. Ennek is jót tesz, ha tud pinenni egy kicsit. Ha nem használod fel azonnal, tedd be a hűtőbe.
Vágd félbe a pitákat. Bélelj ki minden pita zsebet salátával vagy spenóttal, majd töltsd meg paradicsommal, csicseriborsóval és hagymával. Díszítsd petrezselyemmel vagy mentával, ízlés szerint. Tálaláskor kanalazz rá a mentás joghurtból.
Forrás: thekitchn.com