Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csicseriborsó lisztes gofri

Keverjük be most a tésztáját, és reggel csak süssük ki!
2016. augusztus 16.

Hozzávalók

  • Két gofrihoz:
  • 50 g csicseriborsó liszt
  • 1 tojás vagy 2 tojásfehérje
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 30 g eritrit
  • kókuszolaj

Elkészítés

A csicseriborsó liszt egy egyelőre kevésbé ismert és használt liszt alternatíva, pedig érdemes kipróbálni, mivel magas fehérjetartalmú, rostokban és ásványi anyagokban gazdag, emellett a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

  1. A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral és az eritrittel, majd hozzáadjuk az egész tojást vagy a tojásfehérjéket, végül hozzáöntjük a tejet.
  2. Kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük a tésztát.
  3. Bekapcsoljuk a gofrisütőt. Ha különböző fokozatok vannak, akkor vigyázzunk, a legmelegebben hamar odaég. Egy konyhai ecset segítségével jó alaposan kikenjük kókuszolajjal az egész sütőt, nehogy leragadjon a gofri.
  4. Ha már teljesen felforrósodott a sütő, 1-1 adag tésztát öntünk a formákba, majd lassan, óvatosan lezárjuk a tetejét.
  5. 2 perc után óvatosan felemelve megnézzük, hogy rendesen megsültek-e a gofrik. Ha igen, egy életlen vajazó késsel „kipattintjuk” a gofrikat a formából.
  6. Tálalhatjuk mogyoróvajjal és friss gyümölcsökkel, de választhatunk más feltétet, akár házi gyümölcslekvárt is.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.