
Csicseriborsó lisztes gofri
Hozzávalók
- Két gofrihoz:
- 50 g csicseriborsó liszt
- 1 tojás vagy 2 tojásfehérje
- 1 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 30 g eritrit
- kókuszolaj
Elkészítés
A csicseriborsó liszt egy egyelőre kevésbé ismert és használt liszt alternatíva, pedig érdemes kipróbálni, mivel magas fehérjetartalmú, rostokban és ásványi anyagokban gazdag, emellett a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
- A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral és az eritrittel, majd hozzáadjuk az egész tojást vagy a tojásfehérjéket, végül hozzáöntjük a tejet.
- Kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük a tésztát.
- Bekapcsoljuk a gofrisütőt. Ha különböző fokozatok vannak, akkor vigyázzunk, a legmelegebben hamar odaég. Egy konyhai ecset segítségével jó alaposan kikenjük kókuszolajjal az egész sütőt, nehogy leragadjon a gofri.
- Ha már teljesen felforrósodott a sütő, 1-1 adag tésztát öntünk a formákba, majd lassan, óvatosan lezárjuk a tetejét.
- 2 perc után óvatosan felemelve megnézzük, hogy rendesen megsültek-e a gofrik. Ha igen, egy életlen vajazó késsel „kipattintjuk” a gofrikat a formából.
- Tálalhatjuk mogyoróvajjal és friss gyümölcsökkel, de választhatunk más feltétet, akár házi gyümölcslekvárt is.