
Csicseriborsó curry
Sok évvel ezelőtt készítettem először a receptet, azóta az egyik kedvenc ételem. Sajnos első alkalommal kifejezettem költségigényes, mert rengeteg fajta fűszer kell hozzá, viszont ezt szinte egyszer kell csak megvenni, ha minden megvan, fillérekből lehet összedobni az ételt, a fűszerek pedig nagyon sokáig kitartanak.
2016. február 23.
Hozzávalók
- 15 dkg csicseriborsó
- 2 dkg friss reszelt gyömbér
- 5 gerezd reszelt fokhagyma
- 4 szegfűszeg
- 1 kk kardamom mag
- 1 csapott kk fahéj
- 50 dkg passzírozott paradicsom
- 1 db chili
- 1 dl tejszín
- 1 ek cukor
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk görögszéna levél
- 1 tk garam masala
- 1 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 15 dkg barna rizs
- egy kis marék koriander
- só
Elkészítés
A csicseriborsót egy éjszakán át áztatom, majd készre főzöm. Én ehhez kuktát használok, ebben az esetben 20 perc a főzési idő.
A reszelt gyömbért és fokhagymát megpirítom olajon és a vaj felén, hozzáadom a kardamom magot, a szegfűszeget és a fahéjat, majd néhány perc után a paradicsomot. Kb. 20 percig főzöm, majd átpasszírozom.
A maradék vajon megpirítom a chilit, majd hozzáadom a szószt, sót, tejszínt, cukrot, paprikát, görögszénát, garam masalát és a főtt csicseriborsót. Még néhány percig forralom.
A barna rizshez háromszor annyi vizet adok és lassú tűzön megfőzöm.
Megosztom barátaimmal
