Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csevapcsicsa

Egy adriai kirándulás során egy faszénen sült hús, hal vagy tengeri herkentyű kevés sopszka salátával, esetleg párolt mángolddal maga mennyország. A jó minőségű húsok a són és kevés borson kívül mást nem igazán igényelnek. Ennek a csevapcsicsának az íze, régi gyermekkorom jugoszláv nyaralásait idézi. És mint ilyen, rendszeres vendégszereplője a nyári grillezéseinknek. A jó csevap titka: a megbízható alapanyag és a gondos elkészítés (=nem szárítjuk ki), meg némi friss, üde zöldségköret.
2016. június 15.

Hozzávalók

  • 30-30 dkg darált sertés- és marhahús
  • 1 ek só
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk szódabikarbóna
  • tálaláshoz ajvár (paprikakrém)
  • kajmak (juhtúró)
  • friss saláta

Elkészítés

A húst a sóval, borssal, szódabikarbónával összedolgozom, ujjnyi kolbászkákat gyúrok belőle, és lefóliázva sütésig, de minimum fél napon át hűtőben érlelem az ízeket. A sütés előtt nem sokkal a kívánt salátát elkészítem hozzá kísérőnek.

Ez ideálisan egy faszenes fogás, de vasserpenyőben is közel azonos ízeket tudunk elérni, azonban nagyon kell vigyázni, hogy a húst semmi esetre se süssük túl, mert sokat veszíthet az élvezeti értékéből.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csevapcsicsa és joghurtos zöldbabsaláta

Csevapcsicsa és joghurtos zöldbabsaláta

Könnyen és gyorsan asztalunkra varázsolhatjuk a régi "jugós" nyaralások emlékét ezzel az isteni csevappal. A fűszeres, joghurtos zöldbab pedig tökéletes kiegészítője a csevapcsicsának.
Csevapcsicsa és kajmak

Csevapcsicsa és kajmak

A klasszikus szerb fogás, a csevapcsicsa otthon is elkészíthető változata.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.