Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csevapcsicsa és kajmak

Adásban volt: 2014. szeptember 11.
A recepthez tartozó videó
A klasszikus szerb fogás, a csevapcsicsa otthon is elkészíthető változata.
2015. szeptember 19.

Hozzávalók

4-6 adag
  • Csevapcsicsa:
  • 40 dkg darált marhahús
  • 20 dkg darált sertéshús

  • bors
  • Kajmak:
  • 1 kis doboz mascarpone
  • 1 kis doboz tejföl

Elkészítés

A kétféle darált húst összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
5-6 centis hosszúkás húspogácsákat formázunk.
Forró, száraz serpenyőben 3-3 percig sütjük mindkét oldalukat.

Miután megsültek a húspogácsák, elkészítjük a kajmakot. A tejfölt és a mascarponet összekeverjük.

Az elkészült csevapcsicsákat sütőben sült fűszeres krumplival, kajmakkal, házi ajvárral és lila hagymával tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ropogós zabkeksz

Ropogós zabkeksz

Zabpehelyből, aszalt gyümölcsökkel készült ropogós keksz, ideális reggelire kávé mellé, de vendégvárónak és gyerekeknek uzsonnára is remek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!