Csevapcsicsa és kajmak
Adásban volt: 2014. szeptember 11.
A recepthez tartozó videó

A klasszikus szerb fogás, a csevapcsicsa otthon is elkészíthető változata.
2015. szeptember 19.
Hozzávalók
4-6 adag- Csevapcsicsa:
- 40 dkg darált marhahús
- 20 dkg darált sertéshús
- só
- bors
- Kajmak:
- 1 kis doboz mascarpone
- 1 kis doboz tejföl
Elkészítés
A kétféle darált húst összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
5-6 centis hosszúkás húspogácsákat formázunk.
Forró, száraz serpenyőben 3-3 percig sütjük mindkét oldalukat.
Miután megsültek a húspogácsák, elkészítjük a kajmakot. A tejfölt és a mascarponet összekeverjük.
Az elkészült csevapcsicsákat sütőben sült fűszeres krumplival, kajmakkal, házi ajvárral és lila hagymával tálaljuk.
Megosztom barátaimmal