Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csevapcsicsa és joghurtos zöldbabsaláta

Adásban volt: 2015. július 8.
A recepthez tartozó videó
Könnyen és gyorsan asztalunkra varázsolhatjuk a régi "jugós" nyaralások emlékét ezzel az isteni csevappal. A fűszeres, joghurtos zöldbab pedig tökéletes kiegészítője a csevapcsicsának.
2016. június 4.

Hozzávalók

  • Csevapcsicsa:
  • 35 dkg darált sertéshús
  • 35 dkg darált marhahús
  • 0,5 liter húsleves
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1,5 dkg só
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • Joghurtos zöldbabsaláta:
  • 50 dkg friss zöldbab
  • 1 db habanero paprika
  • 2 dl görög joghurt
  • olívaolaj

  • bors
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db lime
  • 1 fürt koktélparadicsom

Elkészítés

Csevapcsicsa

A finomra aprított hagymát hozzáadjuk a darált húsok keverékéhez. Sózzuk, borsozzuk beleszórjuk a szódabikarbónát és a húslevessel alaposan összedolgozzuk. Majd a hűtőben pihentetjük.
Olajos kézzel, kolbászka alakú hasábokat formázunk a darált húsból és egy felforrósított serpenyőben, közepes hőmérsékleten, kevés olajon, minden oldalán kisütjük.

Joghurtos zöldbabsaláta

A zöldbabokat végeit levágjuk, forrásban lévő, sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük.
A vízből kivéve alaposan letörölgetjük és egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk. a vékonyra felszeletelt habaneró paprikával együtt. Sózzuk, borsozzuk.
A vége felé, a serpenyőben mellé tesszük a fürt koktélparadicsomot is, ezt is megpirítjuk.

A joghurtot összekeverjük kevés sóval, fél lime levével és a finomra aprított zöldfűszerekkel.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csevapcsicsa és kajmak

Csevapcsicsa és kajmak

A klasszikus szerb fogás, a csevapcsicsa otthon is elkészíthető változata.
Snidlinges csirkefasírt

Snidlinges csirkefasírt

Csirkefasírt bambusznyársra húzva, snidlinggel, petrezselyemmel, izgalmasan fűszerezve egy kis fahéjjal, szerecsendióval. Főzelékek kiváló kísérője.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.