Csevapcsicsa és joghurtos zöldbabsaláta

Hozzávalók
- Csevapcsicsa:
- 35 dkg darált sertéshús
- 35 dkg darált marhahús
- 0,5 liter húsleves
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kk szódabikarbóna
- 1,5 dkg só
- bors
- olaj a sütéshez
- Joghurtos zöldbabsaláta:
- 50 dkg friss zöldbab
- 1 db habanero paprika
- 2 dl görög joghurt
- olívaolaj
- só
- bors
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db lime
- 1 fürt koktélparadicsom
Elkészítés
Csevapcsicsa
A finomra aprított hagymát hozzáadjuk a darált húsok keverékéhez. Sózzuk, borsozzuk beleszórjuk a szódabikarbónát és a húslevessel alaposan összedolgozzuk. Majd a hűtőben pihentetjük.
Olajos kézzel, kolbászka alakú hasábokat formázunk a darált húsból és egy felforrósított serpenyőben, közepes hőmérsékleten, kevés olajon, minden oldalán kisütjük.
Joghurtos zöldbabsaláta
A zöldbabokat végeit levágjuk, forrásban lévő, sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük.
A vízből kivéve alaposan letörölgetjük és egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk. a vékonyra felszeletelt habaneró paprikával együtt. Sózzuk, borsozzuk.
A vége felé, a serpenyőben mellé tesszük a fürt koktélparadicsomot is, ezt is megpirítjuk.
A joghurtot összekeverjük kevés sóval, fél lime levével és a finomra aprított zöldfűszerekkel.
