Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csevapcsicsa és joghurtos zöldbabsaláta

Adásban volt: 2015. július 8.
A recepthez tartozó videó
Könnyen és gyorsan asztalunkra varázsolhatjuk a régi "jugós" nyaralások emlékét ezzel az isteni csevappal. A fűszeres, joghurtos zöldbab pedig tökéletes kiegészítője a csevapcsicsának.
2016. június 4.

Hozzávalók

  • Csevapcsicsa:
  • 35 dkg darált sertéshús
  • 35 dkg darált marhahús
  • 0,5 liter húsleves
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1,5 dkg só
  • bors
  • olaj a sütéshez
  • Joghurtos zöldbabsaláta:
  • 50 dkg friss zöldbab
  • 1 db habanero paprika
  • 2 dl görög joghurt
  • olívaolaj

  • bors
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db lime
  • 1 fürt koktélparadicsom

Elkészítés

Csevapcsicsa

A finomra aprított hagymát hozzáadjuk a darált húsok keverékéhez. Sózzuk, borsozzuk beleszórjuk a szódabikarbónát és a húslevessel alaposan összedolgozzuk. Majd a hűtőben pihentetjük.
Olajos kézzel, kolbászka alakú hasábokat formázunk a darált húsból és egy felforrósított serpenyőben, közepes hőmérsékleten, kevés olajon, minden oldalán kisütjük.

Joghurtos zöldbabsaláta

A zöldbabokat végeit levágjuk, forrásban lévő, sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd jeges vízben hirtelen lehűtjük.
A vízből kivéve alaposan letörölgetjük és egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon megpirítjuk. a vékonyra felszeletelt habaneró paprikával együtt. Sózzuk, borsozzuk.
A vége felé, a serpenyőben mellé tesszük a fürt koktélparadicsomot is, ezt is megpirítjuk.

A joghurtot összekeverjük kevés sóval, fél lime levével és a finomra aprított zöldfűszerekkel.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csevapcsicsa és kajmak

Csevapcsicsa és kajmak

A klasszikus szerb fogás, a csevapcsicsa otthon is elkészíthető változata.
Snidlinges csirkefasírt

Snidlinges csirkefasírt

Csirkefasírt bambusznyársra húzva, snidlinggel, petrezselyemmel, izgalmasan fűszerezve egy kis fahéjjal, szerecsendióval. Főzelékek kiváló kísérője.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!