Cserpes-féle túrós batyu

Hozzávalók
12 darab- Tészta hozzávalói:
- 1 kg BL55 liszt
- 13 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- egy csipet só
- 6 dl tej
- 2 tojás
- Töltelék:
- 1,2 kg ricotta túró, de normál túróval is elkészíthető
- 24 dkg cukor
- 3 tojás
- pár csepp vaníliakivonat
- 5 dkg mazsola
- 1 citrom héja
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk tejben egy kevés liszttel.
A túróhoz hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot , mazsolát , reszelt citromhéjat és összekeverjük.
A liszthez hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, a sót, a langyos tejet, a cukrot, a vajat, majd elektromos dagasztóval összekeverjük, megdagasztjuk, és 45 percig kelesztjük.
Ezután sodrófával kinyújtjuk és 12 négyzetet vágunk a tésztából.
Megtöltjük őket túróval, majd ráhajtjuk a tésztát a túróra úgy, hogy kis batyukat kapjunk.
Tetejüket átkenjük felvert tojással és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 170 C fokon 25 percig sütjük.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre lehűlni és tálaláskor a tetejére porcukrot szórunk.