Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cseresznyés clafoutis

A franciák nagyon tudnak élni, ez nem újdonság senkinek. Clafoutis-ban is verhetetlenek.
2016. július 7.

Hozzávalók

  • 5 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1 púpozott mokkáskanál sütőpor
  • 8 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál pálinka
  • 1 evőkanál olaj
  • 60 dkg cseresznye
  • egy marék cukor a cseresznye megszórásához
  • egy teáskanál vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

A tojásokat habosra verjük a robotgéppel, hozzáadjuk a tejet, tejszínt, cukrot, majd apránként belekeverjük a sütőporos lisztet is: minden kanál liszttel simára keverjük a masszát. Utolsóként kerül a tálba a pálinka és az olaj. A pite formát kivajazzuk, beleszórjuk a cseresznyét, megszórjuk egy kis cukorral, ráöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gyümölcsös kevert sütemény

Gyümölcsös kevert sütemény

Bármilyen szezonális gyümölccsel elkészíthető és a gyerekek kedvence lesz ez a "nagyi"- féle süti.
Áfonyás-mogyorós keksz

Áfonyás-mogyorós keksz

Reggelire, tea mellé vagy az uzsonnás dobozba készítsünk illatos aszalt gyümölcsös kekszet.
Beignet, a francia fánk

Beignet, a francia fánk

Fánkot enni farsang környékén szinte kötelező, a franciáké, a beignet, pedig a világ egyik legjobbja. Könnyű elkészíteni, a tésztája fantasztikus, és gyakorlatilag abbahagyhatatlan az evése.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!