
Cseresznyés clafoutis
A franciák nagyon tudnak élni, ez nem újdonság senkinek. Clafoutis-ban is verhetetlenek.
2016. július 7.
Hozzávalók
- 5 tojás
- 15 dkg liszt
- 1 púpozott mokkáskanál sütőpor
- 8 dkg cukor
- 3 dl tej
- 0,5 dl tejszín
- 2 evőkanál pálinka
- 1 evőkanál olaj
- 60 dkg cseresznye
- egy marék cukor a cseresznye megszórásához
- egy teáskanál vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
A tojásokat habosra verjük a robotgéppel, hozzáadjuk a tejet, tejszínt, cukrot, majd apránként belekeverjük a sütőporos lisztet is: minden kanál liszttel simára keverjük a masszát. Utolsóként kerül a tálba a pálinka és az olaj. A pite formát kivajazzuk, beleszórjuk a cseresznyét, megszórjuk egy kis cukorral, ráöntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
Megosztom barátaimmal
