
Cseresznyés clafoutis (gluténmentes)
A franciák tejpitéje egyszerű és nagyszerű, és még ki sem kell hozzá magozni a cseresznyét, ugyanis a hagyományos receptúra szerint állítólag az is hozzátesz az ízéhez.
2015. június 2.
Hozzávalók
4-6 adag- 50 dkg cseresznye
- 1⁄4 teáskanál mandulakivonat (esetleg 1 evőkanál cseresznyepálinka)
- A tésztához:
- 2 dkg cirokliszt
- 3 dkg kókuszliszt
- 3 dkg fehér rizsliszt
- 1⁄2 teáskanál sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 21⁄2 dl tej
- 4 tojás
- 1 tojássárga
- 5 dkg cukor
- kevés vaj a tortaforma kikenéséhez
Elkészítés
A tésztához összekeverjük a liszteket, a sütőport és a sót. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a tojásokat, a tojássárgáját valamint a cukrot, és kézi habverővel gyorsan összedolgozzuk.
A cseresznyét elkeverjük a mandulakivonattal (és esetleg egy kis pálinkával), és egyenletes rétegben elterítjük egy kivajazott, 20×20 cm-es sütőforma (vagy egy 23 cm átmérőjű kerek piteforma) alján.
Ráöntjük a tésztát, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Azonnal, de legalábbis langyosan tálaljuk.
Megosztom barátaimmal