Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Császárszalonnás pirított kelkáposzta

Adásban volt: 2014. március 13.
A recepthez tartozó videó
Gyorsan elkészülő köret, amiben a kelkáposzta egészen új arcát mutatja.
2016. január 13.

Hozzávalók

2-4 személyre
  • fél fej kelkáposzta
  • 10 dkg császárszalonna
  • petrezselyem

  • bors

Elkészítés

A kelkáposztát vékonyra szeleteljük. Egy serpenyőt forróra hevítünk, a felkockázott császárszalonnát megpirítjuk, és ennek a zsírján pirítjuk meg a kelkáposztát. Egy-két percig csak hagyjuk karamellizálódni, összeesni, majd átforgatjuk, és csak ekkor sózzuk borsozzuk. Legvégül tálaláskor finomra aprított petrezselymet szórunk a tetejére.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Langyos kölessaláta csirkével, pirított kelkáposztával és kókuszchipsszel

Langyos kölessaláta csirkével, pirított kelkáposztával és kókuszchipsszel

Ősszel sem fogyunk ki a vitaminokban gazdag összetevőkből! Csináljunk salátát főételnek, vagy akár köretnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!