Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Crostini hideg kapros-mustáros sertéssülttel

Adásban volt: 2014. szeptember 19.
A recepthez tartozó videó
Ha szeretnénk szeretteinket, barátainkat megkímélni a bolti felvágottak okozta adalékanyag-sokktól, mindenképpen álljunk neki a házilag is könnyűszerrel elkészíthető sertéssültnek. A vendégváró vacsorának is kitűnő falatkákat hidegen tálaljuk, így érdemes már jó előre összeállítanunk.
2015. december 31.

Hozzávalók

  • 2 ek só
  • 3 ek nádcukor
  • 1 tk egész bors
  • 1 nagyobb sertésszűz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy csokor kapor
  • 3 ek fehérborecet
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek magos mustár
  • 1 rozs bagett

Elkészítés

A lehártyázott sertésszűznek fűszeres pácot készítünk: só, nádcukor és összetört bors segítségével A keveréket jól bemasszírozzuk a húsba. A bepácolt sertésszüzet kaporágyra helyezzük és fóliába csomagoljuk, legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve, egy konyhai papírtörlővel ledörzsöljük a húsról a fűszereket, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 200 C fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Miután kivesszük a sütőből hagyjuk pihenni a sertészszüzet, várjuk meg amíg kihűl és ekkor szeletelhetjük.
A bagettet fél centis, vékony szeletekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és 10 percre a sütőbe tesszük. A sütőből kivéve fokhagymával bedörzsöljük.
A pikáns szószhoz a fehérborecetben a nádcukrot feloldjuk, hozzákeverjük a dijoni mustárt, a magos mustárt és néhány ág aprított kaprot. A mártással a pirítósokat meglocsoljuk.
Tálaláskor sertésszűz szeleteket a pirítósra tesszük, meglocsoljuk újból a kapros-mustáros szósszal, kaporral ágakkal díszítjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldalmás, kapros lazacpástétom

Zöldalmás, kapros lazacpástétom

Friss kenyérrel remek vacsora, nagyobb mennyiségben vendégváró, biztos siker!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.