Crostini hideg kapros-mustáros sertéssülttel

Hozzávalók
- 2 ek só
- 3 ek nádcukor
- 1 tk egész bors
- 1 nagyobb sertésszűz
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagy csokor kapor
- 3 ek fehérborecet
- 1 ek dijoni mustár
- 1 ek magos mustár
- 1 rozs bagett
Elkészítés
A lehártyázott sertésszűznek fűszeres pácot készítünk: só, nádcukor és összetört bors segítségével A keveréket jól bemasszírozzuk a húsba. A bepácolt sertésszüzet kaporágyra helyezzük és fóliába csomagoljuk, legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve, egy konyhai papírtörlővel ledörzsöljük a húsról a fűszereket, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 200 C fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Miután kivesszük a sütőből hagyjuk pihenni a sertészszüzet, várjuk meg amíg kihűl és ekkor szeletelhetjük.
A bagettet fél centis, vékony szeletekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és 10 percre a sütőbe tesszük. A sütőből kivéve fokhagymával bedörzsöljük.
A pikáns szószhoz a fehérborecetben a nádcukrot feloldjuk, hozzákeverjük a dijoni mustárt, a magos mustárt és néhány ág aprított kaprot. A mártással a pirítósokat meglocsoljuk.
Tálaláskor sertésszűz szeleteket a pirítósra tesszük, meglocsoljuk újból a kapros-mustáros szósszal, kaporral ágakkal díszítjük.