Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Crostini hideg kapros-mustáros sertéssülttel

Adásban volt: 2014. szeptember 19.
A recepthez tartozó videó
Ha szeretnénk szeretteinket, barátainkat megkímélni a bolti felvágottak okozta adalékanyag-sokktól, mindenképpen álljunk neki a házilag is könnyűszerrel elkészíthető sertéssültnek. A vendégváró vacsorának is kitűnő falatkákat hidegen tálaljuk, így érdemes már jó előre összeállítanunk.
2015. december 31.

Hozzávalók

  • 2 ek só
  • 3 ek nádcukor
  • 1 tk egész bors
  • 1 nagyobb sertésszűz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 nagy csokor kapor
  • 3 ek fehérborecet
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek magos mustár
  • 1 rozs bagett

Elkészítés

A lehártyázott sertésszűznek fűszeres pácot készítünk: só, nádcukor és összetört bors segítségével A keveréket jól bemasszírozzuk a húsba. A bepácolt sertésszüzet kaporágyra helyezzük és fóliába csomagoljuk, legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve, egy konyhai papírtörlővel ledörzsöljük a húsról a fűszereket, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük és 200 C fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Miután kivesszük a sütőből hagyjuk pihenni a sertészszüzet, várjuk meg amíg kihűl és ekkor szeletelhetjük.
A bagettet fél centis, vékony szeletekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és 10 percre a sütőbe tesszük. A sütőből kivéve fokhagymával bedörzsöljük.
A pikáns szószhoz a fehérborecetben a nádcukrot feloldjuk, hozzákeverjük a dijoni mustárt, a magos mustárt és néhány ág aprított kaprot. A mártással a pirítósokat meglocsoljuk.
Tálaláskor sertésszűz szeleteket a pirítósra tesszük, meglocsoljuk újból a kapros-mustáros szósszal, kaporral ágakkal díszítjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldalmás, kapros lazacpástétom

Zöldalmás, kapros lazacpástétom

Friss kenyérrel remek vacsora, nagyobb mennyiségben vendégváró, biztos siker!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!