Crème brulée

Hozzávalók
4 adag- 2,5 dl tejszín
- 2,5 dl tej
- só
- 6 tojássárgája
- 1 narancs
- fél rúd vanília
- 4+4 ek cukor
- 1 tk kukoricaliszt
Elkészítés
A tejet és a tejszínt egy csipet sóval forráspontig melegítjük. Beledobunk egy kisebb darab narancshéjat.
A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral és fél rúd vanília magjával egész sűrűre, szinte fehéredésig kikeverjük. Majd beleszórunk egy teáskanál kukoricalisztet.
A forró tejből kivesszük a narancshéjat, és fokozatosan, óvatosan hozzáadagoljuk a kikevert tojásokat.
A krémet másfél-két decis kis kerámiatálkákba töltjük, és forró vízzel teli tepsibe állítjuk, úgy, hogy a víz a tálkák 2/3-ig érjen. 30 percre 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd teljesen kihűtjük. A legjobb, ha egy éjszakán át pihen.
A teljesen megdermedt és kihűlt krémre 1-1 evőkanál kristálycukrot szórunk, majd egy karamellizáló pisztollyal megpirítjuk. Érdemes egész kis lánggal, a cukorfelülethez közel dolgozni.
Amint elkészült azonnal tálaljuk.