Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Crème brulée

Adásban volt: 2015. március 27.
A recepthez tartozó videó
A franciák legizgalmasabb, legszexibb desszertje, mely méltán lett világszerte népszerű.
2016. március 14.

Hozzávalók

4 adag
  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 dl tej

  • 6 tojássárgája
  • 1 narancs
  • fél rúd vanília
  • 4+4 ek cukor
  • 1 tk kukoricaliszt

Elkészítés

A tejet és a tejszínt egy csipet sóval forráspontig melegítjük. Beledobunk egy kisebb darab narancshéjat.

A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral és fél rúd vanília magjával egész sűrűre, szinte fehéredésig kikeverjük. Majd beleszórunk egy teáskanál kukoricalisztet.

A forró tejből kivesszük a narancshéjat, és fokozatosan, óvatosan hozzáadagoljuk a kikevert tojásokat.

A krémet másfél-két decis kis kerámiatálkákba töltjük, és forró vízzel teli tepsibe állítjuk, úgy, hogy a víz a tálkák 2/3-ig érjen. 30 percre 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd teljesen kihűtjük. A legjobb, ha egy éjszakán át pihen.

A teljesen megdermedt és kihűlt krémre 1-1 evőkanál kristálycukrot szórunk, majd egy karamellizáló pisztollyal megpirítjuk. Érdemes egész kis lánggal, a cukorfelülethez közel dolgozni.

Amint elkészült azonnal tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Erdei gyümölcsös, fehér csokoládés panna cotta

Erdei gyümölcsös, fehér csokoládés panna cotta

Ezzel a kókusztejes, fehér csokoládés panna cotta-val csak az az egy baj van, hogy meg kell várni, amíg megdermed.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.