Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citrusos zabpalacsinta

A tésztába sem liszt, sem hozzáadott cukor sincs!
2019. január 7.

Múlt héten már megmutattuk itt az Ízes Életen, hogy miért is jó beépíteni étrendünkbe a zabot. Most a kedvenc palacsintám készítettem el belőle gyömbéres-mézes gyümölcsökkel. Persze ha szeretnétek, a méz is elhagyható.

Hozzávalók

16 kis palacsintához
  • 15 dkg zabpehely
  • 2 tojás
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 1 érett banán
  • kb. 3 evőkanál görög joghurt
  • ízlés szerint őrölt fahéjat, szegfűszeget vagy mézesfűszert is tehetünk a tésztába
  • kevés kókuszzsír a sütéshez
  • A gyümölcsökhöz:
  • 1 narancs
  • ½ grapefruit
  • mogyorónyi friss gyömbér lereszelve
  • kevés frissen facsart lime-lé
  • méz

Elkészítés

A zabpelyhet késes aprítóban megőröljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a sütőport, az összetördelt banánt és a joghurtot (ha teszünk bele plusz fűszert, azt is), majd simára keverjük. Sűrű masszát kell kapnunk. Serpenyőben, kevés kókuszzsíron megsütjük a palacsintákat.

A gyümölcsöket meghámozzuk, feldaraboljuk. Serpenyőbe szórjuk, ráreszeljük a gyömbért és adunk hozzá 1-2 evőkanál lime-levet. Mézzel édesítjük, 1-2 perc alatt összefőzzük. A palacsintákhoz tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Almás-sajtos rétes

Almás-sajtos rétes

Egyszerű, de nagyon ízletes köret sült húsok mellé.
Halas-brokkolis lasagne

Halas-brokkolis lasagne

A január maradékmentő hónap!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!