
Citrusos zabpalacsinta
Múlt héten már megmutattuk itt az Ízes Életen, hogy miért is jó beépíteni étrendünkbe a zabot. Most a kedvenc palacsintám készítettem el belőle gyömbéres-mézes gyümölcsökkel. Persze ha szeretnétek, a méz is elhagyható.
Hozzávalók
16 kis palacsintához- 15 dkg zabpehely
- 2 tojás
- ½ teáskanál sütőpor
- 1 érett banán
- kb. 3 evőkanál görög joghurt
- ízlés szerint őrölt fahéjat, szegfűszeget vagy mézesfűszert is tehetünk a tésztába
- kevés kókuszzsír a sütéshez
- A gyümölcsökhöz:
- 1 narancs
- ½ grapefruit
- mogyorónyi friss gyömbér lereszelve
- kevés frissen facsart lime-lé
- méz
Elkészítés
A zabpelyhet késes aprítóban megőröljük. Hozzáadjuk a tojásokat, a sütőport, az összetördelt banánt és a joghurtot (ha teszünk bele plusz fűszert, azt is), majd simára keverjük. Sűrű masszát kell kapnunk. Serpenyőben, kevés kókuszzsíron megsütjük a palacsintákat.
A gyümölcsöket meghámozzuk, feldaraboljuk. Serpenyőbe szórjuk, ráreszeljük a gyömbért és adunk hozzá 1-2 evőkanál lime-levet. Mézzel édesítjük, 1-2 perc alatt összefőzzük. A palacsintákhoz tálaljuk.