
Citrusos pite
Amerikában nem csak az almás, de a citromos pitének is nagy hagyománya van, így onnan ihletet merítve mutatok egy kókuszos alappal készült citrusos, egészséges finomságot.
Hozzávalók
22 cm-es formához- 80 g kókuszliszt
- 4 db tojás
- 50 g kókuszolaj
- 2 dl hideg kókusztejszín
- 100 g eritrit
- 1/2 db narancs
- 1/2 db citrom
- ¼ teáskanál agar-agar
- kókuszchips
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
2 db egész tojást összekeverünk a kókuszolajjal, majd beleszórjuk a kókuszlisztet, és puha tésztává gyúrjuk. Ezt egy pite- vagy kapcsos tortaformába egyengetjük úgy, hogy legalább 2-3 cm-es peremet képezzen.
A maradék 2 db tojást összekeverjük a kókusztejszín felével, 70 g eritrittel, a fél citrom és a fél narancs levével és reszelt héjával. A tölteléket a pitealapra öntjük.
Az előmelegített sütőben alufóliával letakarva 30 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és további 10 percig hagyjuk a sütőben.
Ha elkészült, hűlni hagyjuk, majd hűtőben még 2-3 óráig dermesztjük.
A maradék hideg kókusztejszínt habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a maradék 30 g eritritet. Végül az agar-agart fél dl vízben felforraljuk, és a tejszínhez keverjük. Ezzel a habbal, citrom vagy narancs szeletekkel és pirított kókuszchipsszel díszítjük a pitét.