
Citrusos, gyömbéres tökpüré korianderes halfasírttal
Egy szuper szezonális zöldség és egy autentikus cigány recept házassága a következő páros, új, izgalmas formában.
2016. június 21.
Hozzávalók
- egy kisebb tök fele,
- 3 narancs,
- 1 kezeletlen héjú citrom,
- 4 dkg gyömbér.
- A halfasírthoz:
- 20 dkg tőkehal,
- 1 tojás,
- 3 dkg zsemlemorzsa,
- 1 kis marék friss koriander,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 ek olívaolaj,
- só
- bors
Elkészítés
A tök magjait kikaparom, kb. egy óra alatt 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg megpuhul. Kihűtőm, kikaparom a belsejét, amihez hozzáadom a citrom levét és lereszelt héját, a narancsok leveit és a meghámozott, lereszelt gyömbért. Botmixerrel pürésítem.
A halat apró darabokra vágom, a nagyobb szálkákat kiszedem. Botmixerrel homogén péppé darálom, hozzáadom a tojást, zsemlemorzsát, reszelt fokhagymát. Sózom, kevés borsot és apróra vágott koriandert adok hozzá, majd egységes masszává gyúrom. Lassú tűzön kevés zsiradék felhasználásával kisütöm.
Megosztom barátaimmal
