Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citrusos, gyömbéres tökpüré korianderes halfasírttal

Egy szuper szezonális zöldség és egy autentikus cigány recept házassága a következő páros, új, izgalmas formában.
2016. június 21.

Hozzávalók

  • egy kisebb tök fele,
  • 3 narancs,
  • 1 kezeletlen héjú citrom,
  • 4 dkg gyömbér.
  • A halfasírthoz:
  • 20 dkg tőkehal,
  • 1 tojás,
  • 3 dkg zsemlemorzsa,
  • 1 kis marék friss koriander,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 ek olívaolaj,

  • bors

Elkészítés

A tök magjait kikaparom, kb. egy óra alatt 180 fokos sütőben addig sütöm, amíg megpuhul. Kihűtőm, kikaparom a belsejét, amihez hozzáadom a citrom levét és lereszelt héját, a narancsok leveit és a meghámozott, lereszelt gyömbért. Botmixerrel pürésítem.

A halat apró darabokra vágom, a nagyobb szálkákat kiszedem. Botmixerrel homogén péppé darálom, hozzáadom a tojást, zsemlemorzsát, reszelt fokhagymát. Sózom, kevés borsot és apróra vágott koriandert adok hozzá, majd egységes masszává gyúrom. Lassú tűzön kevés zsiradék felhasználásával kisütöm.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Romani Gastro

Romani Gastro receptje

Szerkesztőink kedvencei

Shakshuka

Shakshuka

A cigány konyha alappillérének izgalmas változata. Ezt az ételt egyébként nagyon sokan Izraelhez kötik, viszont ide már Észak-Afrikából került: alapvetően Tunézia, Líbia, Algéria, Marokkó és Egyiptom a forrás és innen terjedt tovább a Közel-Kelere, az arab országokba és Spanyolországba.
Réparózsás pite

Réparózsás pite

Rengeteg répát lehet ezzel a módszerrel egy piteformába tuszkolni, nem mellesleg pedig a végeredmény finom és gyönyörű. A ráérős, hétvégi ebédek dísze lehet ez a zöldségbomba.
Tojásos nokedli pereszkével

Tojásos nokedli pereszkével

Egy nagyon nyári, friss és üde a fogást szerettünk volna, de semmi ötletünk nem volt. Aztán a piacon egy kedves, idősebb roma nő Nógrádból, gyönyörű gombát árult, méghozzá pereszkét. Beszélgetni kezdtünk, és megosztotta velünk ezt a receptet, amit innen is köszönünk. Egyszerű, de nagyszerű idény fogás, amit bátran ajánlunk egy könnyű ebédre vagy vacsorára.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.