Citromos, tejszínes spagetti sült kelbimbóval

Hozzávalók
- 25 dkg spagetti
- 3 dl tejszín
- 2 citrom
- 6 dkg reszelt parmezán
- 50 dkg kelbimbó
- olivaolaj
- néhány szelet pármai sonka
- chilipehely
Elkészítés
A kelbimbók torzsáját és külső leveleit eltávolítjuk, majd félbevágjuk. Egy nejlon zacskóba tesszük a félbe vágott kelbimbókat és összeforgatjuk sóval, borssal és olivaolajjal, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket a vágott felükkel lefelé. 200-220 C fokos sütőben körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük őket. Mialatt sülnek a kelbimbók, előkészítjük a mártást és a tésztát. 2 dl tejszínt, 2 citrom reszelt héját és egy csipet sót összeforralunk. Közben egy kevés olivaolajon ropogósra pirítjuk a felszeletelt pármai sonka darabkákat. A tésztát sós vízben megfőzzük. A tejszínes, citromos öntetbe parmezánt reszelünk, majd hozzáöntjük a megmaradt 1 dl tejszínt és hozzáfacsarjuk egy fél citrom levét. Összekeverjük a szószt, majd hozzáöntjük a leszűrt tésztát és a kelbimbók felét, majd összeforgatjuk. Tálaláskor rátesszük a megmaradt sült kelbimbókat, a ropogós sonkachipseket és megszórjuk chilipehellyel.