Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos, olajbogyós csirkecomb

Adásban volt: 2014. április 3.
A recepthez tartozó videó
Fokhagymás, fűszeres pác, citrom és olajbogyó és a jól ismert sült csirke újabb arcát mutatja.
2015. november 10.

Hozzávalók

  • 4 csirkecomb
  • 1 nagy hagyma
  • olivaolaj
  • 10 dkg vaj
  • ½ tk csípős pirospaprika vagy chili

  • bors
  • ½ tk kurkuma
  • 1 púpos tk római kömény
  • 2 citrom
  • 20 dkg zöld olívabogyó
  • koriander
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A felaprított fokhagymákat egy fűszermozsárban egy kevés sóval pürésítjük, ezután hozzáadunk a fokhagymapüréhez római köményt, kurkumát, pirospaprikát és 2 evőkanál olivaolajat és jól összekeverjük. A csirkecombokat besózzuk, bekenjünk a fűszeres-fokhagymás pasztával, és minimum két órát pihentetjük, hogy átjárja a fűszeres pác. Ezután a bőrös felével lefelé olivaolajon kisütjük a húsokat, majd egyesével áttesszük egy tepsibe. A megmaradt zsiradékba beletesszük a vajat, a felkarikázott hagymát és egy csipet sót és elkezdjük karamellizálni. Ha megsült a hagyma ráöntjük a csirkékre és közéhelyezzük a vékonyra szeletelt citromokat. 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt ropogósra sütjük a csirkecombokat, és megszórjuk olajbogyóval.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Epres csúsztatott palacsinta

Epres csúsztatott palacsinta

Légies, könnyű palacsinta eperrel rétegezve.
Petrezselymes karalábéfőzelék

Petrezselymes karalábéfőzelék

Hihetetlenül egyszerű megújítani a jó öreg karalábéfőzeléket, de nagyon megéri!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!