Citromos, olajbogyós csirkecomb

Hozzávalók
- 4 csirkecomb
- 1 nagy hagyma
- olivaolaj
- 10 dkg vaj
- ½ tk csípős pirospaprika vagy chili
- só
- bors
- ½ tk kurkuma
- 1 púpos tk római kömény
- 2 citrom
- 20 dkg zöld olívabogyó
- koriander
- 3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A felaprított fokhagymákat egy fűszermozsárban egy kevés sóval pürésítjük, ezután hozzáadunk a fokhagymapüréhez római köményt, kurkumát, pirospaprikát és 2 evőkanál olivaolajat és jól összekeverjük. A csirkecombokat besózzuk, bekenjünk a fűszeres-fokhagymás pasztával, és minimum két órát pihentetjük, hogy átjárja a fűszeres pác. Ezután a bőrös felével lefelé olivaolajon kisütjük a húsokat, majd egyesével áttesszük egy tepsibe. A megmaradt zsiradékba beletesszük a vajat, a felkarikázott hagymát és egy csipet sót és elkezdjük karamellizálni. Ha megsült a hagyma ráöntjük a csirkékre és közéhelyezzük a vékonyra szeletelt citromokat. 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt ropogósra sütjük a csirkecombokat, és megszórjuk olajbogyóval.