Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos, kapros spárgafőzelék

Adásban volt: 2014. május 21.
A recepthez tartozó videó
Igazi tejszínes, üde, tavaszi főzelék spárgából, snidlinggel, kaporral és pár csepp citromlével. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető könnyű ebéd vagy vacsora.
2016. április 23.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 kg fehér spárga
  • 4 dl leszűrt húsleves ( vagy víz)

  • bors
  • csipet cukor
  • pár csepp citrom
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 citrom reszelt héja
  • fél csokor kapor
  • fél csokor snidling
  • tálaláshoz: olivaolaj, chilipehely

Elkészítés

A spárgákat zöldséghámozóval lehámozzuk, majd a fás részét eltávolítjuk, és a megmaradt részeket feldaraboljuk.
A spárga csúcsait, a sípot levágjuk és a főzési idő végén adjuk hozzá a főzelékhez.
Alaplében megfőzzük a spárgát, közben sózzuk, borsozzuk és egy kevés citromlével valamint cukorral ízesítjük.
Hozzáadjuk a készülő főzelékhez a spárga levágott sípjait és felöntjük tejszínnel.
Egy külön edényben csomómentesre összekeverjük a tejfölt a keményítővel és ezt a habarást hozzákeverjük a tejszínes spárgához, ami pár perc múlva besűrűsödik. Fontos, ilyenkor már ne forraljuk!
A kaprot felaprítjuk és beleszórjuk a forró főzelékbe, majd tálaláskor chilipehellyel, snidlinggel és olivaolajjal ízesítjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Friss kapros túróhab

Friss kapros túróhab

Nyári hűsítő, pikáns túróhab kaporral és málnával. Készítsünk hozzá édesköménymagos ostyát!
Mandulás brownie

Mandulás brownie

A világ egyik legcsokisabb süteménye a brownie, most gluténmentesen mandulalisztből, nyírfacukorral, és mandulával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.