Citromos, kapros spárgafőzelék

Hozzávalók
2-4 adag- 1 kg fehér spárga
- 4 dl leszűrt húsleves ( vagy víz)
- só
- bors
- csipet cukor
- pár csepp citrom
- 2 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 citrom reszelt héja
- fél csokor kapor
- fél csokor snidling
- tálaláshoz: olivaolaj, chilipehely
Elkészítés
A spárgákat zöldséghámozóval lehámozzuk, majd a fás részét eltávolítjuk, és a megmaradt részeket feldaraboljuk.
A spárga csúcsait, a sípot levágjuk és a főzési idő végén adjuk hozzá a főzelékhez.
Alaplében megfőzzük a spárgát, közben sózzuk, borsozzuk és egy kevés citromlével valamint cukorral ízesítjük.
Hozzáadjuk a készülő főzelékhez a spárga levágott sípjait és felöntjük tejszínnel.
Egy külön edényben csomómentesre összekeverjük a tejfölt a keményítővel és ezt a habarást hozzákeverjük a tejszínes spárgához, ami pár perc múlva besűrűsödik. Fontos, ilyenkor már ne forraljuk!
A kaprot felaprítjuk és beleszórjuk a forró főzelékbe, majd tálaláskor chilipehellyel, snidlinggel és olivaolajjal ízesítjük.