Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos-kapros cukkinifőzelék harcsafasírttal

Adásban volt: 2015. június 8.
A recepthez tartozó videó
Tiszta erőből nyár! Ahogyan ez a citromos, friss, "al dente" cukkinifőzelék is mutatja visszavonhatatlanul itt a nyár. Elkészítése hihetetlenül könnyű, azért egy julienne vágót mindenképpen szerezzünk be.
2016. április 30.

Hozzávalók

  • Újhagymás halfasírt:
  • 50 dkg harcsafilé
  • 1 db vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés panko morzsa
  • Citromos-kapros cukkinifőzelék:
  • 3 db cukkini
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom

  • bors
  • olívaolaj
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl alaplé

Elkészítés

Újhagymás halfasírt

A finomra aprított vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük.
A harcsafilét közben kockára vágjuk és aprítógépben, a gerezd fokhagymával pépesítjük. A halpépet összekeverjük a felkarikázott újhagymával, a megdinsztelt, langyos hagymával, a tojással, őrölt borssal, a felaprított petrezselyemzölddel és a sóval. Ha a keverékünk nagyon híg, keverjünk hozzá kevés morzsát. Fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Két evőkanál segítségével háromoldalú fasírtformákat készítünk a pépből és forró olajban kisütjük. A sütés utolsó negyedénél dobunk rá még egy kis vajat, ebben pirítjuk a fasírtokat.

Citromos-kapros cukkinifőzelék

A cukkiniket megmossuk, végeiket levágjuk és két cukkinit egy julienne vágóval egész vékony “spagettiszálakra” hámozunk. A harmadikat pedig felnégyeljük hosszában, a középső magos részt kivágjuk, a húsát pedig egyenlő nagyságú, gyémánt alakú kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben olajat melegítünk, és megpirítjuk benne a cukkini gyémántokat. Mikor kaptak már egy kis színt, megsózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.

Egy másik serpenyőben felmelegítjük az alaplevet, belefacsarunk egy citrom levét, hozzáadjuk a vajat. Megsózzuk, és elforraljuk belőle az alaplevet.
Beleszórunk egy csokor, rusztikusra aprított kaprot és beletesszük a cukkini spagettiket. Átforgatjuk és elzárjuk alatta a hőt. Nem főzzük tovább.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

A főzelék háromszor - frissen, üdén, tavasziasan

A főzelék háromszor - frissen, üdén, tavasziasan

A piacokat és a konyhánkat is robbanásszerűen elárasztották a friss tavaszi zöldségek. És mi ennek nagyon, de nagyon örülünk is, hiszen már kiéhezve vártuk őket. De mit is csináljunk gyorsan a zöldségekből? Főzeléket! De a srácok nem eszik meg? Mi most összegyűjtöttünk három szuper finom főzelék receptet,
Kakukkfüves cukkinikrémleves

Kakukkfüves cukkinikrémleves

A cukkinikrémleves ebédre vagy vacsorára is jó ötlet. Nem csak finom, de cukkinit szinte bárhol vehetünk, és az ínycsiklandó krémleves villámgyorsan elkészül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!