Citromos-kapros cukkinifőzelék harcsafasírttal

Hozzávalók
- Újhagymás halfasírt:
- 50 dkg harcsafilé
- 1 db vöröshagyma
- olívaolaj
- 1 db tojás
- 3 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 csokor petrezselyem
- kevés panko morzsa
- Citromos-kapros cukkinifőzelék:
- 3 db cukkini
- 10 dkg vaj
- 1 db citrom
- só
- bors
- olívaolaj
- 1 csokor kapor
- 2 dl alaplé
Elkészítés
Újhagymás halfasírt
A finomra aprított vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük.
A harcsafilét közben kockára vágjuk és aprítógépben, a gerezd fokhagymával pépesítjük. A halpépet összekeverjük a felkarikázott újhagymával, a megdinsztelt, langyos hagymával, a tojással, őrölt borssal, a felaprított petrezselyemzölddel és a sóval. Ha a keverékünk nagyon híg, keverjünk hozzá kevés morzsát. Fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Két evőkanál segítségével háromoldalú fasírtformákat készítünk a pépből és forró olajban kisütjük. A sütés utolsó negyedénél dobunk rá még egy kis vajat, ebben pirítjuk a fasírtokat.
Citromos-kapros cukkinifőzelék
A cukkiniket megmossuk, végeiket levágjuk és két cukkinit egy julienne vágóval egész vékony “spagettiszálakra” hámozunk. A harmadikat pedig felnégyeljük hosszában, a középső magos részt kivágjuk, a húsát pedig egyenlő nagyságú, gyémánt alakú kockákra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat melegítünk, és megpirítjuk benne a cukkini gyémántokat. Mikor kaptak már egy kis színt, megsózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
Egy másik serpenyőben felmelegítjük az alaplevet, belefacsarunk egy citrom levét, hozzáadjuk a vajat. Megsózzuk, és elforraljuk belőle az alaplevet.
Beleszórunk egy csokor, rusztikusra aprított kaprot és beletesszük a cukkini spagettiket. Átforgatjuk és elzárjuk alatta a hőt. Nem főzzük tovább.
