Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Citromos-kapros cukkinifőzelék harcsafasírttal

Adásban volt: 2015. június 8.
A recepthez tartozó videó
Tiszta erőből nyár! Ahogyan ez a citromos, friss, "al dente" cukkinifőzelék is mutatja visszavonhatatlanul itt a nyár. Elkészítése hihetetlenül könnyű, azért egy julienne vágót mindenképpen szerezzünk be.
2016. április 30.

Hozzávalók

  • Újhagymás halfasírt:
  • 50 dkg harcsafilé
  • 1 db vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma

  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • kevés panko morzsa
  • Citromos-kapros cukkinifőzelék:
  • 3 db cukkini
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom

  • bors
  • olívaolaj
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl alaplé

Elkészítés

Újhagymás halfasírt

A finomra aprított vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük.
A harcsafilét közben kockára vágjuk és aprítógépben, a gerezd fokhagymával pépesítjük. A halpépet összekeverjük a felkarikázott újhagymával, a megdinsztelt, langyos hagymával, a tojással, őrölt borssal, a felaprított petrezselyemzölddel és a sóval. Ha a keverékünk nagyon híg, keverjünk hozzá kevés morzsát. Fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Két evőkanál segítségével háromoldalú fasírtformákat készítünk a pépből és forró olajban kisütjük. A sütés utolsó negyedénél dobunk rá még egy kis vajat, ebben pirítjuk a fasírtokat.

Citromos-kapros cukkinifőzelék

A cukkiniket megmossuk, végeiket levágjuk és két cukkinit egy julienne vágóval egész vékony “spagettiszálakra” hámozunk. A harmadikat pedig felnégyeljük hosszában, a középső magos részt kivágjuk, a húsát pedig egyenlő nagyságú, gyémánt alakú kockákra vágjuk.

Egy serpenyőben olajat melegítünk, és megpirítjuk benne a cukkini gyémántokat. Mikor kaptak már egy kis színt, megsózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.

Egy másik serpenyőben felmelegítjük az alaplevet, belefacsarunk egy citrom levét, hozzáadjuk a vajat. Megsózzuk, és elforraljuk belőle az alaplevet.
Beleszórunk egy csokor, rusztikusra aprított kaprot és beletesszük a cukkini spagettiket. Átforgatjuk és elzárjuk alatta a hőt. Nem főzzük tovább.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

A főzelék háromszor - frissen, üdén, tavasziasan

A főzelék háromszor - frissen, üdén, tavasziasan

A piacokat és a konyhánkat is robbanásszerűen elárasztották a friss tavaszi zöldségek. És mi ennek nagyon, de nagyon örülünk is, hiszen már kiéhezve vártuk őket. De mit is csináljunk gyorsan a zöldségekből? Főzeléket! De a srácok nem eszik meg? Mi most összegyűjtöttünk három szuper finom főzelék receptet,
Kakukkfüves cukkinikrémleves

Kakukkfüves cukkinikrémleves

A cukkinikrémleves ebédre vagy vacsorára is jó ötlet. Nem csak finom, de cukkinit szinte bárhol vehetünk, és az ínycsiklandó krémleves villámgyorsan elkészül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!